Biztonságos közlekedés

2024.05.07. 06:40

Év végén újabb körforgalom épülhet Tatán

Hamarosan befejeződik Fényes fasornál az új körforgó építése. A polgármester szerint év végén újabb körforgalom építése kezdődhet el.

Kemma.hu

Három új körforgalom is épülhet Tatán a közeljövőben. Erről számolt be a közelmúltban a Kemma.hu Michl József, Tata polgármesterének tájékoztatása nyomán. Mint megtudtuk, a laktanyai behajtónál, a Bacsó Béla és a Gesztenye fasor kereszteződésében illetve a Mikovényi út és Új út találkozásánál is hamarosan körforgalom lehet. A polgármester most a közösségi oldalán megosztott videóban elárulta, hogy melyik körforgalom építése kezdődhet meg hamarosan. 

A város helyrajzi adottságai miatt Tatán nehézkes a közlekedés. Mivel kevés a kerülőút, a csúcsidőkben rengeteg dugó alakul ki, amit további három új körforgalom oldhatna meg.
Az Angyal patikánál az év végén épülhet meg az új körforgalom Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A Mikovenyi út és Új út kereszteződésében készített videóban Boglári Zoltán a körzet önkormányzati képviselője, illetve Michl József polgármester beszélgetett a kereszteződésről. Mint elmondták, azért is különleges a csomópont, mert három kerület találkozási pontja is. 

A tataiak kérésére lesz körforgalom

A lakók és a közlekedők pedig már hosszú ideje kérik, hogy a kereszteződést valamilyen módon tegyék biztonságossá. Most úgy néz ki végre elindulhat ennek is az építése. 

– Itt is egy pici, piskóta alakú körforgalmat építünk, amivel se a házakat, se az oszlopokat nem érintjük. Magán az úttesteten ki lehet alakítani a körforgalmat. És úgy néz ki, hogy talán a pénzünk is megvan most már rá. Jó esélye van, hogy év végén elindulhat ez az építkezés – ígérte a polgármester, aki szerint ez nem fog nagyobb fennakadásokat okozni a közlekedésben. 

– Könnyebb kikerülni ezt a csomópontot, lényegesen könnyebb lesz a közlekedés – szögezte le a városvezető, aki azt is elárulta, hogy Boglári Zoltán az idei helyi önkormányzati választáson nem indul, azonban a Fidesz-KDNP vármegyei listáján helyet kapott, így ha a választók úgy döntenek, a vármegyei önkormányzatban folytathatja majd a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában