Kevés a kerülőút

2024.03.01. 07:47

További három új körforgalom is lehet Tatán

A város adottságai miatt Tatán nehézkes a közlekedés. Mivel kevés a kerülőút, a csúcsidőkben rengeteg dugó alakul ki, amit további három új körforgalom oldhatna meg.

Goletz-DeáK Viktória

Három új körforgalom oldhatná meg a legnagyobb kereszteződések problémáit Tatán. Erről Michl József, a város polgármestere beszélt a napokban a Fényes fasor, Oroszlányi út és Új út kereszteződédébe tervezett körforgalom építésének bejelentésekor. Mint mondta: rendszeres kérdésként merül fel, hogy hova terveznek még újabb, forgalmat segítő közlekedési csomópontokat. Most elárulta, hogy három ilyen is tervben van, amiből egynek a tervei már el is készültek. Már csak az engedélyezésre várnak. Illetve egy olyan pályázatra, ahova benyújthatják terveiket. A beruházásra ugyanis nincs saját forrása a városnak. 

A város helyrajzi adottságai miatt Tatán nehézkes a közlekedés. Mivel kevés a kerülőút, a csúcsidőkben rengeteg dugó alakul ki, amit további három új körforgalom oldhatna meg.
A régi Angyal patikánál épülhet az egyik új körforgalom Tatán
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

− A Mikovényi út és az Új út kereszteződésébe tervezett körforgalom tervei már elkészültek, most folyik ezek engedélyezése. Amennyiben ez is meglesz, pályázhatunk a szükséges forrásokra − árulta el a polgármester, kiemelve, hogy további két körforgalom kivitelezése is tervben van. Azonban azok terveire még várni kell.

A három új körforgalom még csak terv

− Az egyik ilyen helyszín az 1-es úton, a laktanyai behajtó. A tatai dandár ugyanis szeretné növelni a katonái számát, a hetekben érkezett a laktanyába ötszáz újonc. Ha csak a fele fog autóval közlekedni, az eddigieknél is nagyobb fennakadásra lehet számítani – magyarázta a polgármester, aki elmondta azt is, ennél a körforgalomnak a tervezésénél majd figyelembe kell venniük a harckocsik nagyobb súlyát is. A harmadik csomópont sincsen messze onnan. Mivel a városból a Duna felé ezen az egy úton lehet kihajtani, így egész nap nagy a forgalma. A csúcsidőben pedig sokszor dugó alakul ki a kereszteződéseiben. 

− A másik szintén problémás kereszteződés, ahova körforgalmat szeretnénk, az a Bacsó Béla út és a Gesztenye fasor találkozásánál van − tette hozzá Michl. 

Mint arról korábban beszámoltunk, aláírták a kivitelezői szerződést az Új út és a Fényes fasor kereszteződésébe tervezett körforgalom építésére. A munkálatok március 8-án kezdődhetnek, és három hónapon keresztül lezárásokra és számíthatnak az autósok a környéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában