Kerülni kell!

2024.02.27. 20:07

Új körforgalom épül Tatán, három hónapig lezárják az utakat miatta

Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. Az új körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak.

Goletz-DeáK Viktória

Egy régi közlekedési probléma oldódhat meg végre Tatán. Új körforgalom épül az Oroszlányi út, a Fényes Fasor és az Új út kereszteződédénél. A csomópontot a belvárosi kerékpárút kiépítésének keretében valósíthatja meg a város. A TOP Plusz pályázatnak köszönhetően a tópartot fogják összekapcsolni a Duna felé vezető kerékpárúttal. De az autósok is örülhetnek a fejlesztésnek, hiszen az érintett kereszteződés sok bosszúságot okoz a közlekedőknek. A csúcsidőben nem csak hosszú ideig tart a kihajtás az Új útra, de a megnövekedett forgalom miatt nagyon balesetveszélyes is a csomópont. 

Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. Az új körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak.
Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. Az új körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak. 
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Michl József, Tata polgármestere a kivitelezővel kötött szerződés aláírásakor elmondta, hogy a város már régóta tervezte a körforgalom kialakítását, amire most a nettó 202 millió forintos TOP Plusz pályázat lehetőséget adott. A városvezető hozzátette: külön öröm, hogy olyan ajánlatot kaptak a cégtől, ami belefér a pályázati összegbe, így a városnak nem kell saját forrásaiból többlettámogatást biztosítania a beruházáshoz. 

Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. A körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak.
Michl József polgármester (középen), és Fekete Gyula (jobbra), a kivitelező cég ügyvezető igazgatója aláírta a szerződést
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Az új körforgalom építése alatt útlezárás lesz 

Természetesen az építkezés kellemetlenséggel is fog járni, hiszen az Új út Tata egyik legforgalmasabb útja, aminek egy részét le kell zárni az építkezés idejére.

− Elkészült a következő időszakra szóló terelési rend. Ezt a kivitelezőnek kell majd az építkezés előtt kialakítania, nekünk meg túlélnünk. Biztos, hogy a következő hónapokban ez nagy nehézséget fog okozni az érintett útvonalon közlekedőknek. De a kivitelezéshez erre szükség van − szögezte le a polgármester. A tervek szerint a munkaterületet március 7-én, vagyis jövő hét csütörtökön adják át a kivitelezőnek, aki az építkezést másnap, március 8-án el is kezdi. Az autósok már a reggeli óráktól számíthatnak arra, hogy a terelőútvonalakon tudnak csak közlekedni. A kivitelezést végző FTK Építő Kft. ügyvezető igazgatója, Fekete Gyula, elmondta, hogy a tervek szerint három hónapig fog tartani az építkezés. 

A körforgalom építése miatt terelőútvonalon lehet majd közlekedni
Az Új út és az Oroszlányi út egy része az új körforgalom építése alatt végig le lesz zárva 
Forrás: Beküldött

Lezárások

Az építkezés teljes ideje alatt az Új út teljesen le lesz zárva a piaci lehajtótól, illetve az Oroszlányi út egy részére sem hajthatnak be az autósok. 

− Az Új útról a Május 1 útra az Interspar parkolón, vagy a piactéren keresztül lehet kihajtani. A Fényes Fasorról való ki- és behajtás a Mikovenyi út felől lesz biztosítva. Itt a kivitelezés nagy részében biztosítva lesz a két sávos közlekedés. A tervek szerint három olyan hét lesz, amikor egy sávban tudnak közlekedni az autósok, akkor majd lámpák fogják segíteni őket − mutatta a terelési útvonalakat az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában