Testületi ülés

2024.04.26. 16:20

Idén is támogatást nyújtanak a fiatal tokodaltárói tehetségnek

Civil szervezetekről szóló támogatásokról, kisebb fejlesztésekről, tehetséggondozó támogatás felülvizsgálatáról is szavaztak a településen. Mutatjuk, milyen ügyekkel kapcsolatban született döntés a legutóbbi tokodaltárói testületi üléseken.

Walczer Patrik

Petrik József polgármester tájékoztatása szerint a képviselő-testület döntése értelmében a helyi óvoda „Ép Testben Ép Lélek” Alapítványa és az iskola alapítványa egyaránt 200-200 ezer forint támogatásban részesült. A helyi sportklub 1,5 millió forintot, a polgárőr egyesület 300 ezer forintot kap, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének 300 ezer forint támogatást adnak, a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek pedig 100 ezer forint támogatást biztosítanak.

Civil szervezetekről szóló támogatásokról, kisebb fejlesztésekről, tehetséggondozó támogatás felülvizsgálatáról is szavaztak a településen. Mutatjuk, milyen ügyekkel kapcsolatban született döntés a legutóbbi tokodaltárói testületi üléseken.
Fejlesztésekről és támogatásokról is döntöttek a tokodaltárói képviselők az elmúlt időszak ülésein. A Bányász Közösségi Színtér bejárata előtti területet azóta le is térkövezték.
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

Sebők István önkormányzati képviselő, a fel nem vett tiszteletdíjának terhére 50 ezer forint átcsoportosítását kérte, mellyel a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért civil szervezetet támogatja.

Támogatást kap idén is a tokodaltárói tehetség

A testület döntése értelmében a Tokodaltárói Bányász Közösségi Színtér bejárata előtti terület letérkövezését a Csombi Gép-Bau Kft. végezhette el. A beruházás előtt az önkormányzat kicseréltette a vízelvezető csatornákat, megszüntetve ezzel az épület további vizesedését.

A Vajaskúti dűlő Bányász és Tárna utca közötti szakaszára megálmodott járda, valamint a Tárna utca parkolójának és térköves járdájának megtervezésével az esztergomi Útvonal Mérnöki és Szolgáltató Kft-t bízták meg. 

Petrik József ismertette, hogy egyeztetéseket folytatnak a FoxPost Zrt.-vel csomagautomata telepítése kapcsán. Amennyivel a vállalat elfogadja a testület ajánlatát, úgy a készüléket a Sport utcánál helyezhetik el.

Felülvizsgálták Molnár Renáta helyi lakos tehetséggondozó támogatására vonatkozó korábbi döntést és idén havonta 30 ezer forint/hó összeggel továbbra is támogatják énektudásának, zenei képzésének fejlesztését.

Döntöttek többek között önkormányzati lakás bérbeadásáról, a rekultivált hulladéklerakó monitoring- és gázkútjainak vizsgálatáról és a postahivatal nyitvatartási idejének változásáról is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában