Old Lake Man

2022.07.15. 07:00

Tata két kis hősének, Boginak és Tomikának gyűjtenek a hétvégi triatlonversenyen

Két tatai kisgyereknek gyűjt az Önkéntesség Tatán és Környékén Egyesület a hétvégi triatlonversenyen.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Mint megírtuk, a hétvégén rajtoló tatai Old Lake Man triatlon versenyen két tatai kisgyerekért vesz részt az Önkéntesség Tatán és Környékén Egyesület csapata. Az egyesület már harmadik éve települ ki a rendezvényre triciklijével, idén is szívműtött Boginak, illetve az autóbalesetben súlyosan sérült Tamásnak gyűjtenek.

Az ötéves Bogi hősies küzdelmeiről és a tataiak önzetlen segítségéről a Kemma.hu is beszámolt. A kislány fél szívvel született, élete első négy évében hosszú hónapokat töltött kórházban műtétre várva, vagy gépekre kötve. Több, életmentő műtéten volt túl, ám a műszív volt az utolsó esélye. 

Tavaly húsvétkor aztán megtörtént a csoda: a hős pici  lányszívtranszplantáción esett át a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKVI). A műtét után otthonában lábadozott. 

Mint a Tatai Televíziónak Gönczy Mihály, az egyesület elnöke elmondta: bő egy évvel a műtét után egy nagyon mosolygós kislány él itt Tatán.

– Bogi összesen 16 beavatkozáson van túl, nagy erőfeszítés volt neki. Jelenleg szoros orvosi felügyelet alatt áll és nagyon kritikus időszakot él át – fejtette ki az elnök. Mint Gönczy Mihály részletezte, a másik tatai kisgyerek, akinek segítenek, a hatéves Tamás. A kisfiú szüleivel utazott az autóban, rendesen be volt kötve. Ám hátulról beléjük ment egy autó és a kisfiú halmozottan fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

– Minden fejlődési lépcsőfokért meg kell küzdeni. A kisfiú 24 órás felügyletre szorul, minden nap viszik terápiára. Édesapja van vele otthon, ő is viszi terápiára. A családot szeretnénk támogatni az összegyűlt összeggel, hogy a terápiák hosszú időre biztosítva legyenek Tamásnak – emelte ki az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában