314 új fertőzöttet találtak Komárom-Esztergom megyében

A koronavirus.gov.hu március 16-i adatai szerint 19674-re emelkedett a fertőzöttek száma megyeszerte.

Kemma.hu

A harmadik hullám közepén járunk, a tömeges oltások megkezdődtek

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, 4926 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 ezer 122-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 ezer 226-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 356 ezer 679, de az aktív fertőzöttek száma is már 155 ezer 217-re emelkedett. 9844 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen. Komárom-Esztergom megyében március 16-ra 314-gyel, 19 ezer 674-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztetett rá, hogy folyamatosan zajlik az oltás, már 1 millió 347 ezer 73 a beoltottak száma, ebből 399 ezer 505-en már a második oltását is megkapták.

A harmadik hullám közepén járunk, a tömeges oltások megkezdődtek (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Kedden és szerdán Tatán is folytatódik a tömeges oltás, a kórházban. Horváth József, Tata jegyzője beszélt a részletekről a helyszínen.

Mint beszámoltunk, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházban és Rendelőintézetben nyolc oltópontot alakítottak ki. Az adatokat a kórház előtt és a rendelő udvarán felállított katonai sátorban végzik majd el. Kérik, hogy mindenki pontosan érkezzen, hogy elkerüljék a zsúfoltságot. A forgalmat polgárőrök, közterület-felügyelők, rendőrök és katonák irányítják majd, és a parkolóhelyeket is táblák jelzik majd. Kérik, hogy a hozzájáruló nyilatkozatot lehetőleg mindenki töltse ki előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában