Tarol az omikron Komárom-Esztergomban: egy nap alatt 570 új fertőzött

Az új variáns nem ismer tréfát, február 4. napjára 51 ezer 353-ra nőtt az összfertőzöttek száma megyénkben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már beszámoltunk, egy nap alatt összesen 16 ezer 435 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 millió 616 ezer 846-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 105 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 741 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 millió 347 ezer 698, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg 227 ezer 407. 4588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány 4. hullámában Komárom-Esztergom megyében február 1-jéről 2-ára léptünk át a lélektani határt: 50 ezer fölé emelkedett az összfertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 570 új esetet regisztráltak a szakemberek, így az összfertőzöttek száma jelenleg 51 ezer 353.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a beoltottak száma 6 millió 369 089 ezer, közülük 6 millió 111 ezer 632-en már a második, 3 millió 712 ezer 974-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is felvették.

 A fertőzések 94%-át az omikron variáns okozza. A kormány tegnap bejelentette, hogy hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon arra is  felhívják a figyelmet, hogy az oltási akció februárban sem áll le: minden csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik. Az omikron és a február 15-től életbe lépő új oltási igazolvány rendszere miatt is érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy időpontfoglalás és regisztráció nélkül oltakozhassunk!

Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. Emellett a háziorvosok is tartanak oltási akciókat a rendelési időben végzett oltásokon túl, a hétvégi oltási akciónapokra külön térítésre jogosultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában