Kultúra

2023.06.24. 22:51

Novák Katalin családjával vett részt a Múzeumok éjszakája programjain

A köztársasági elnök a Magyar Természettudományi Múzeumba is ellátogatott.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök azúrlepkéket néz a Múzeumok éjszakája programján a Magyar Természettudományi Múzeumban 2023. június 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök családjával vett részt a Múzeumok éjszakája programjain szombaton Budapesten.

A Magyar Természettudományi Múzeum Lepkeházában megtekintették az Ecuadorból érkezett 500 lepkelárva kikelését, majd ellátogattak az állatsimogatóba.

Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója a helyszínen a közmédiának elmondta: ezek a közép-amerikai, Costa Ricából származó lepkék folyamatosan kelnek, szeptember végéig vélhetően tele lesz a lepkeház élő lepkékkel. Hozzátette: jelenleg 16 faj látható, köztük négy nagy méretű, látványos példány is.

Emlékeztetett: ezen a napon Latin-Amerikát szeretnék bemutatni kiállításokkal, élő állatokkal, lámák, lepkék, bogarak láthatók, brazil ételek, dél-amerikai gyümölcsök kóstolhatók, óránként pedig élő zene és tánc is várja a közönséget.

A főigazgató közölte: évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, tavaly mintegy 6600 látogatója volt a természettudományi múzeumban a Múzeumok éjszakája programjainak, idén vélhetően ezt a számot is túllépik.

Novák Katalin és gyermekei ezt követően a Földalatti Vasúti Múzeumba és az óbudai Aquincum Múzeumba is ellátogattak, utóbbiban többek között tűzzsonglőr bemutatón vettek részt, ezekről a helyszínekről is közölt képeket a közösségi oldalán.

A köztársasági elnök később egy videót is publikált múzeumi kalandjaikról:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában