Felállhat a Szent Borbála Kórház koronavírus-laborja

A térség országgyűlési képviselője bejelentette: 18 millió forint adomány gyűlt össze a tatai-tatabányai koronavírus-mintákat helyben tesztelő PCR-gépre.

Kemma.hu

A térség országgyűlési képviselője bejelentette: 18 millió forint adomány gyűlt össze a tatai-tatabányai koronavírus-mintákat helyben tesztelő PCR-gépre.

Forrás: Shutterstock

Bencsik János országgyűlési képviselő a Tatabányai Közösségi Televízióban számolt be arról, hogy 69 adományozó segítségével (köztük magánszemélyekkel, kisvállalatok, egyéni vállalkozókkal és nagy cégekkel) 18 millió forint jött össze a Szent Borbála Kórház koronavírus-tesztgépére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Becton Dickinson Hungary Kft. révén, és a Hilltop tulajdonosai által indított kezdeményezés keretében üzembe állítják üzembe a koronavírus-tesztelésre alkalmas laboratóriumot, amelynek költsége nagyjából 10 millió forint, a tesztek pedig körülbelül 8000 forintba kerülnek hozzá. A mintavétel a tatai és a tatabányai kórházban történik majd, a mintákat a kórház szállítja Környére, és a Becton Dickinson ingyenesen biztosítja a helyiség használatát valamint az üzemeltetési tevékenységet

A Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta: az összegyűlt összegből nem csak a PCR-gépet tudja megvásárolni a kórház, hanem a hozzá tartozó kiegészítő műszereket és, és néhány millió forint magukra a tesztekre is marad. Így elegendő tesztanyaggal állhat fel a labor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában