Kézilabda

2024.01.20. 20:38

Bartucz-parádéval vertük a horvátokat: a tatabányai kapus lett a meccs embere +fotók, videó

Az Európa-bajnokság középdöntőjének második meccsén Horvátországgal találkozott a magyar válogatott. Az elképesztő utolsó öt percet hozó találkozó hőse a MOL Tatabánya KC kapusa, Bartucz László lett.

Kemma.hu

Bartucz Lászlót választották meg a magyra-horvát meccs emberének az Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

Ahogy Bartucz László a magyar-horvát meccs előtt fogalmazott: neki szeretnének menni a horvátoknak és megverni őket. Hát, a tatabányai kapuson és a többieken se múlt a dolog. Így az Ausztria elleni vereség után, fordulatos meccsen végül 29-26-ra le is győztük őket az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton Kölnben. Így egyrészt már biztos, hogy a legjobb tíz között végez Chema Rodriguez legénysége, másrészt ismét történelmet írt a válogatott, mert Eb-n még sosem nyertek négy meccset (Montenegrót, aztán Szerbiát és Izlandot vertük a mostani viadalon eddig).

A szintén tatabányai Ancsin Gábor ezúttal három góllal vette ki a részét a győzelemből, és ismét az övé lett a meccs leggyorsabb lövése: 125,17 kilométer/órás találatát a 35. percben értékesítette. A meccs utolsó 5 percére 25-25-ös állással fordult a magyar és a horvát válogatott, de a mieink megtáltosodtak. Labdákat szereztek, a kapuba Bartucz mindössze egyetlen horvát lövést engedett be.

Bartucz László a meccs hőse és embere lett

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) statisztikája szerint Bartucz László 43 lövésből 17-et megfogott, és a meccs hősének nevezik, hiába volt Imre Bence a legtöbb gólt (szám szerint hét lövésből hetet) szerző játékos. A MOL Tatabánya C kapusa végigvédte a találkozót, a 43 lövésből 17-et megfogott, ezzel 40 %-os teljesítményt nyújtva. Nem csoda, hogy ezúttal ő lett a meccs embere.

22 éve nem vertük meg a horvátokat

A magyar válogatott legutóbb az 1998-as Európa-bajnokságon tudott nyerni világversenyen a horvátok ellen. Hétfőn 20:30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal meccselünk. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Magyarország jelenleg a középdöntőben a második helyen áll jelenleg, Franciaország mögött. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában