Kupa

2024.05.22. 17:15

Bozsik József emléke előtt adóztak a szőnyi iskolában +fotók

Névadójára emlékezett a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola. A rendezvényre Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is ellátogatott.

Körtvélyfáy Dina

Az esemény koszorúzással vette kezdetét, ahol a 101-szeres válogatott labdarúgó, Bozsik József mellett az Aranycsapat többi tagjának emlékét is felidézték.

A Bozsik-kupán mérték össze erejüket a csapatok
A Bozsik-kupán mérték össze erejüket a csapatok
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Ezt követően az udvaron folytatódott a program, ahol felhúzták az olimpiai lobogót, majd az olimpiai láng is megérkezett az első és második osztályosok saját készítésű fáklyáinak felvezetésével.

Thoma Ágnes igazgató elmondta, a mai nap több okból is ünnep az iskola életében. Elsősorban azért, mert huszonhét éve vették fel az olimpiai bajnok labdarúgó, Bozsik József nevét. Azóta minden tavasszal megemlékeznek erről és megrendezik a Bozsik-kupa labdarúgó- és kézilabdatornát. Hozzátette, azért is különleges ez az alkalom, mert két hónap múlva kezdődik a 33. nyári olimpia, aminek Párizs ad otthont.

Gyurta Dániel is ellátogatott a Bozsik-iskolába

Az eseményen részt vett többek között Bozsik Péter labdarúgóedző, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, a névadó fia, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, aki külön is köszöntötte a fiatalokat.

– Gratulálok mindenkinek, aki ehhez a naphoz hozzájárult. Köszönettel tartozom a pedagógusoknak, a testnevelőknek, edzőknek, aki napi szinten hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek ne csak mentálisan, hanem fizikálisan is fel legyenek készítve az életre – mondta Gyurta.

A Kemma.hu-nak arról is beszélt, a napokban új feladatot kapott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ő lett a sportdiplomáciai főosztály vezetője. Hozzátette, már nyolcadik éve foglalkozik sportdiplomáciával, az olimpiai mozgalmat igyekszik a fiatalokhoz közelebb hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában