Izland-Magyarország

2024.01.17. 04:00

4 tatabányai góllal, csoportelsőként vittük a 2 pontot a kézi Eb-n +videó, meccsfotók

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland legyőzésével veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A három MOL Tatabánya-játékosból a keddi meccsen is Ancsin Gábor és Bartucz László lépett pályára.

Kemma.hu

Csoportelsők örömünnepe

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Chema Rodriguez fiai pénteken Montenegró ellen 26-24-re, vasárnap Szerbia ellen 28-27-re nyertek. Mint írtuk, ez az első kontinensviadal, amikor három győzelemmel léptek tovább a csoportkörből a magyarok. A tatabányai Ancsin Gábor négy góllal járult hozzá a 33-25-ös győzelemhez. 

A kapusok mondhatni kiemelt  figyelmet kapnak az Eb-n, a szerbek ellen a tatabányai Bartucz László védett hatalmasat könyökkel (is), most pedig Palasics Kristófot választották a meccs emberének. 

Érdekesség: az izlandiak nem sokáig reménykedhettek: utoljára a 9. percben, 5-4-es gólaránnyal vezettek a magyarok ellen. A maradék 51 percben legfeljebb már csak rohanhattak az eredmény után. 

Igaz, a továbbjutásuk ezek már nem múlt, mert ahogy a mieink, úgy ők is tudták, bent vannak az Eb középdöntőjében, de az igen, hogy ki visz magával csoportelsőként két pontot, és ki marad hoppon. A diadallal így a két pontnak is a magyarok örülhettek. 

Sokat azonban nem ünnepelhetnek a magyarok, hiszen a kölni középdöntőben már csütörtökön pályára lépnek Ausztria ellen, majd szombaton jön Horvátország, hétfőn pedig Németország, majd szerdán az olimpiai címvédő Franciaország. A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

A magyar szövetség idézte Chema Rodriguez véleményét is. Mint a szövetségi kapitány fogalmazott, minden játékosa jól játszott, mindenki beletett mindent. 

Büszkék lehetünk a fiúkra. Százszázalékos játékról beszélhetünk, bár ilyen nincs, de én most mégis így értékelem a srácok teljesítményét. 

− fogalmazott, hozzátéve, hogy a három csoportmérkőzésből jól látható, hogy a védekezés az  játékunk, az eddigi eredményeik és a kapott gólok száma is ezt támasztják alá. 

− Mind a játékosoknak, a csapatnak és a stábnak is van önbizalma, emellett mi egy nagy család vagyunk − emelte ki. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában