Kézilabda

2024.01.14. 10:49

Európa-bajnokság: Ancsin nyitotta a magyar gólok sorát, vasárnap jöhet a folytatás

Egy tatabányai játékos is pályára lépett a mérkőzésen.

Szabó Alexandra Barbara

A tatabányai színekben játszó Ancsin Gábor a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Montenegrót az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Münchenben. A magyarok keretébe három tatabányai játékos is bekerült.

Egyikük Bartucz László, aki nem kevesebb, mint 8 évvel ezelőtt szerepelt utoljára az Eb-n. Mint ismert, a nemzeti válogatottnak jelenleg nincs elsőszámú kapusa, így taktikai okokból válogatják a hálóőrt, szóval eddig nem tudni, Bartucznak mikor lesz lehetősége védeni.

A másik tatabányai játékos Ancsin Gábor, aki a január 6-ai felkészülési mérkőzésen csapatkapitányi pozíciót töltött be, jól játszott a pénteki mérkőzésen, két gólt szerzett, amikből az egyik a meccs első magyar gólja volt. 

A Krakovszi-ikrek szurkolóinak nagy bánatára csak Krakovszki Zsolt lépett pályára a csoportmérkőzésen, aki a meccs után azt nyilatkozta, bár most debütált felnőtt világversenyen, nem volt feszült, mert csapattársai már az öltözőben is biztatták, támogatták. Azt mondta, nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt játszani, az pedig, hogy így nyertek a végén, leírhatatlan. Ikertestvére, Krakovszki Bence, aki 2023 nyarától a tatabányaiak játékosa, most nem lépett pályára. 

Érdekesség, hogy az ellenfélnél is van egy tatabányai kötődésű játékos, Milos Vujovic személyében, aki 2015-2020 között játszott a Bányász csapatában, és olyannyira eredményes volt, hogy 2019-ben ő lett a magyar bajnokság gólkirálya. Tehetsége a magyarok elleni mérkőzésen is megmutatkozott, remek játékával és négy góljával segítette nemzeti csapatát.

A magyaroknak az Eb-re való felkészülés alatt a kemény munka mellett azért maradt idejük egy kis szórakozásra is, a magyar szövetség mókás kvízekkel tesztelte a játékosok tudását, ebből persze, nem maradhatott ki Ancsin Gábor és Krakovszki Bence sem.

A magyar válogatott a következő mérkőzését Szerbia ellen fogja játszani vasárnap este 20.30-kor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában