Kézilabda

2024.01.09. 19:55

Foghíjas kerettel, de megkezdte a tavaszi hadjáratra a felkészülést a MOL Tatabánya

A MOL Tatabánya KC új vezetőedzője, a szerb származású Dragan Djukics, oldalán segítőjével, Sibalin Jakabbal, hétfőn este már edzést vezényelt a Kék Tigriseknek. Az első két nap programja egyfajta felmérés, tesztelés volt, aztán kedd estétől már jöhetett az igazi kézilabdás gyakorlás.

Petrik József

A MOL Tatabánya kézilabdásai megkezdték az edzést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Azt nem lehet mondani, hogy az élvonalbeli Tatabánya férficsapatának közösen készülő játékosai ellepték volna a küzdőteret. Ennek több oka is volt, van. Először is három tatabányai – Ancsin Gábor, Bartucz László és Krakovszki Bence – a kontinensviadalra készülő nemzeti válogatottunkat erősítik. Azaz ők igazoltan maradtak távol az első tréningről. Rajtuk kívül, az irányító Peric műtét után lábadozik. Sibalin Jakab, Djukics mester jobb keze úgy fogalmazott, Peric atipikus kézilabdás sérülést szenvedett. Neki a comb- és csípőmozgató ínja húzódott meg. Felépülése ideje még mindig bizonytalan, akár másfél hónapot is igénybe vehet. Vilovszki a térdével volt maródi, neki az ízületi-teherbírását tesztelték az első két gyakorlás alkalmával. És akkor még nem beszéltünk azokról az idegenlégiósokról, akik saját hazájuk válogatottjában szerepelnek…

– Egyébként is a hétfői és a keddi edzés felmérésekből, tesztelésekből állt – hangsúlyozta Sibalin Jakab. – Köztük az úgynevezett jojó-futással, valamint kondicionális feladatokkal. A jojó teszt célja az erőnlét felmérése, a kondizás során pedig komplex gyakorlatokat végeztek a srácok a lábtoló-erő mérésétől a fekvenyomásig.

Az a látottak alapján is elmondható, hogy jó állapotban tért vissza a társaság nagy része. Ennek azonban az is az oka, hogy december 20-tól kötelező edzéstervet kellett, mintegy házi feladatként, adott napokra lebontva, végrehajtania a játékosoknak.

– Nem is ezzel van a gondunk – fogalmazott Sibalin edző -, hanem, hogy egyelőre kevesen vagyunk. Székely Marci jelenleg az egyetlen kapusunk, rajta kívül pedig csak kilenc-tíz mezőnyjátékosunk van, és ebbe már beleszámoltuk a 203 centis, olimpiai bronzérmes, Bajnokok Ligája-győztes, német Christian Dissingert. Éppen ezért nagyon nem ugrálhatunk, már ami az edzőmérkőzéseket illeti. Mindössze kettőt terveztünk. Egyet a NEKA ellen, egyet pedig az NB I. B-s Szigetszentmiklóssal szemben. Ezen túl pedig azért „imádkozunk”, hogy válogatott sportolóink egészségesen térjenek vissza.

Sibalin Jakab azt is elárulta, hogy ahogy telik-múlik az idő, úgy jut egyre inkább főszerep a labdáknak. A tesztelés vagy nevezzük felmérésnek befejeződött. Így a délelőtti gyakorlásokon még futnak és kondiznak a Kék Tigrisek. Délutánonként, pontosabban meccsidőpontban pedig a waxé és a „bőrgolyóé” az elsőbbség, miközben célirányos feladatokat hajt végre a társaság. Szombatig tízet edzenek a tatabányaiak, de ezt követően sem csökkenti az iramot Djukics mester. 

Mivel február 4-én már bajnokit játszik a MOL Tatabánya KC – hazai pályán – a PLER ellen, február 7-én Magyar Kupa találkozóra utaznak a Kék Tigrisek a Csurgó ellen Somogyországba, majd „csattanóként”, 10-én a Veszprém Arénában vizitál a Tatabánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában