Kézilabda

2024.01.07. 16:03

A PSG-től igazolt sztárjátékost a Tatabánya

Nyártól a MOL Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Sadou N’Tanzi.

Szabó Alexandra Barbara

Sztárjátékost érkezik a Tatabányához

Forrás: Facebook/Tatabánya Kézilabda Club

A klub közösségi oldalának tájékoztatása szerint a 24. születésnapját ünneplő francia irányító a 2024/2025-ös szezontól erősíti a tatabányaiakat. A klasszis 2017-ben csatlakozott a Paris Saint-Germain ifjúsági akadémiájához, majd 2019 áprilisában debütált a felnőtt csapatban. 

A korosztályos válogatottakat végigjárta, ahol vezére és kapitánya volt generációjának. 2018-ban az U18-as Európa-bajnokság legjobb irányítójának választották a maga 41 góljával. 2020 júniusában írta alá első profi szerződését, azt a szezont a Toulouse csapatánál töltötte kölcsönben. A 2021/2022-es szezon óta a kilencszeres bajnok PSG együttesében számítanak játékára, akikkel azóta megnyert minden nemzeti címet. Külön érdekesség, hogy N’Tanzi a jelenleg a lengyel Kielcében játszó Máthé Dominik csapattársa volt a párizsiaknál.

Pénteken is remek igazolást jelentettek be a Kék Tigrisek: érkezik ősszel a 21 éves Matej Havran, aki jelenleg a HC Robe Zubri csapatában játszik és a cseh nemzeti válogatott tagja. 

Szombaton pedig arról szóltak a hírek, hogy Tatabányán folytatja pályafutását Christian Dissinger olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes német balátlövő. Őt visszautasíthatatlan ajánlattal csábították el csapatától, a PLER-Budapesttől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában