Felújítások

2024.05.21. 13:40

Fellélegezhetnek a József Attila utca lakói, évtizedes problémájuk oldódhat meg

Újabb utcákat érintő probléma oldódhat meg Tatán. A forgalmas kereszteződésnél a csapadékvíz elvezetés több évtizedes problémáját oldhatják meg.

Kemma.hu

A Komáromi út és az Új út kereszteződésénél pár éve jelzőlámpákat szereltek fel, ami biztonságosabbá teszi a közlekedést. Azonban ezzel nem állt le a környék fejlesztése. Michl József, Tata polgármestere, a körzet képviselő jelöltjével, Kiss Tamással nézte meg a helyszínt. A polgármester közösségi oldalán megosztott videóban, a környéken élők problémáiról beszéltek. Többek között megoldódhat a csapadékvíz elvezetésének gondja is.

Újabb utcákat érintő probléma oldódhat meg Tatán. A forgalmas kereszteződésnél a csapadékvíz elvezetés több évtizedes problémáját oldhatják meg.
A forgalmas kereszteződésnél a csapadékvíz elvezetés több évtizedes problémáját oldhatják meg.
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

– A József Attila utcában most a vízelvezetést kell megoldanunk. A beletorkolló utcákból rengeteg víz folyik itt le. És ennek kell megoldanunk a vízelvezetését. És ezzel az utak, a járdák és a padkák felújításával a városrész sokkal élhetőbb lesz, nem kell a lakóknak a villámesők alkalmával a rengeteg vízzel foglalkozniuk – mondta Kiss Tamás.

Máshol is gond a csapadékvíz

Mint arról korábban a Kemma.hu beszámolt, Tata önkormányzata sikeresen pályázott az Élhető települések pályázati felhívásra. Ennek nyomán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz forrásból a közelmúltban közel 1,4 milliárd forint támogatást nyert el. A pályázati forrásnak köszönhetően a közeljövőben Tata számos pontján megújul a csapadékvíz-elvezetés rendszere.

Dolgozunk a csapadékvíz kezelésének megoldásán a József Attila utcában is!

Közzétette: Michl József – 2024. május 18., szombat

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában