MOL Tatabánya KC

2024.01.05. 13:39

Már most bemutatkozik Tatabányán a kézilabdázók legújabb, válogatott igazolása

A magyar és a cseh válogatott felkészülési mérkőzést játszik január 5-én Tatabányán. A meccs érdekessége, hogy a csehekkel a multifunkciós csarnokba érkezik a Matej Havran is, akinek leigazolását épp a mérkőzés napján jelentette be a tatabányai kézilabdaklub.

Kemma.hu

Matej Havran igazolását a magyar-cseh meccs napján jelentette be a Tatabánya

Forrás: Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

Új igazolást jelentett be a MOL Tatabánya: a 21 éves Matej Havran jelenleg a HC Robe Zubri csapatában játszik és a cseh nemzeti válogatott tagja. A 190 centiméter magas balátlövő és védekező specialista a 2024-2025-ös szezontól erősíti majd a tatabányai keretet. Érdekesség, hogy a kék-fehérek újonca pénteken már pályára is lép a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban, a magyar-cseh felkészülési meccsen, az utóbbiak színeiben. 

A fiatal játékos eligazolását klubja már be is jelentette. Mint írják, Matej a védelem nélkülözhetetlen oszlopa lett náluk és a cseh válogatottban is. Kiemelték, hogy a Kék Tigrisek a harmadik helyen állnak a tabellán, és nemzetközi porondon is rendre megmutatják magukat.

Ahogy arról a Magyar Kézilabda Szövetség beszámolt, a férfiválogatott a németországi Európa-bajnokság hegyében találkozik a csehekkel január 5-én. A 18:15-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben is közvetíti. A mieink a kontinensviadalon a müncheni C-csoportban szerepelnek, és sorrendben Montenegróval, Szerbiával, majd Izlanddal találkoznak, míg a cseh válogatott az F-csoportban, szintén Münchenben Dániával, Portugáliával, végül pedig Görögországgal csap majd össze. Így tehát a pénteki felkészülési mérkőzés mindkét nemzeti együttes számára hasznos lesz a január 10-én kezdődő megméretést megelőzően.

A magyar válogatott kerete Tatabányán:

  • Kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol)
  • Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect)
  • Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Máthé Dominik (PSG Handball, francia), Ilic Zoran (Hamburg, német)
  • Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
  • Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
  • Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
  • Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)
  • Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában