Küldöttközgyűlés

2024.05.17. 13:40

Három legendával bővült a Tatabányai Sport Club örökös tagsága

A Tatabányai Sport Club megtartotta a 2024. évi küldöttközgyűlését, ahol az egyesület költségvetésének elfogadása mellett újabb helyi sportlegendákat választottak meg örökös tagnak.

Túri Csaba

A TSC küldöttközgyűlésén a gazdasági ügyek előtt a megjelenteknek levetítettek egy kisfilmet az elmúlt hónapok egyik legsikeresebb rendezvényéről. A Magyar Sport Napja alkalmából szervezett eseményen rengetegen vettek részt, nagyjából 1500, főként ifjú sportoló ismerkedhetett meg a különböző sportágakkal világbajnok, és egyéb nagy sikereket elért sportolók közvetítése mellett. 

Sámuel Botond ügyvezető-elnök beszédet tart a TSC küldöttközgyűlésén
Sámuel Botond ügyvezető elnök beszédet tart a TSC küldöttközgyűlésén
Fotó: Tóth Levente / Forrás: TSC

A könnyed bevezető után a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) ügyvezető-igazgatója, Virág Lajos köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédében elismerésének adott hangot a Tatabányán zajló sportmunkáról. Kiemelte, hogy szemmel láthatóan és számokkal is bizonyíthatóan remekül végzi a munkáját a Bányász ügyvezetése. A közelgő párizsi olimpián több versenyző is indul tatabányai színekben, nekik sok sikert és jó szereplést kívánt. Beszédének végén elárulta, hogy a következő évtől a SOSZ köztestületként folytatja a munkáját.

Újabb sikeres esztendőn van túl a TSC

Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke boldogan és büszkén értékelte a 2023-as esztendőt. Mint mondta, rengeteg kiváló eredményt értek el a klub sportolói, ezen kívül számos nagy sikernek örvendő sporteseményt sikerült tető alá hozni. Az egyesület beruházásaival kapcsolatban elmondta, hogy nem valósulhatott volna meg a széles körű összefogás nélkül, ezért háláját fejezte ki. Megköszönte a klub dolgozóinak az alázatos munkáját, hiszen a háttérben sokan dolgoznak azért, hogy a TSC továbbra is felfelé ívelő pályán lehessen. Természetesen egy országos hírű egyesület kizárólag önerőből nem tud létezni, ezért a szponzorok támogatását külön megköszönte.

A klubot érintő gazdasági pontok végén a felügyelő bizottság 2023. évi gazdálkodási jelentését, majd a 2024. évi szakmai programot és a költségvetést is elfogadták a küldöttek.

A Tatabányai Sport Club frissen megválasztott örökös tagjai. Balról jobbra: Gyurkovics István, Hoffer József, Lakatos Károly
A Tatabányai Sport Club frissen megválasztott örökös tagjai. Balról jobbra: Gyurkovics István, Hoffer József, Lakatos Károly
Fotó: Tóth Levente / Forrás: TSC

A szokásokhoz híven a küldöttgyűlésen ezúttal is beválasztottak több helyi sportlegendát a TSC örökös tagságába. Ezúttal Gyurkovics István kézilabdaedző, Hoffer József atlétaedző és Lakatos Károly labdarúgóedző részesült a magas rangú elismerésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában