Élvonal

2024.05.19. 08:31

A tündérmese folytatódik: feljutott az NBI-be az Esztergomi Vitézek kézicsapata

Folytatódott a tündérmese Esztergomban, ugyanis a Vitézek női kézilabdacsapata az Orosházán aratott győzelmének köszönhetően egy éven belül már másodjára válthat osztályt.

Kemma.hu

Az Esztergomi Vitézek NBI/B-s női kézilabdacsapata abban a tudatban léphetett pályára Orosházán, hogy egy győzelemmel matematikailag is bebiztosítja a második helyét a tabellán, amivel kivívja a jogot az NBI-ben való szereplésre.

Az Esztergomi Vitézek jövőre már az első osztályban folytathatja
Az Esztergomi Vitézek jövőre már az első osztályban folytathatja
Forrás: Esztergomi Vitézek Kézilabda/Facebook

Az Esztergomi Vitézek gyorsan feljebb léptek

A tét meg is érződött az esztergomi lányokon. Bár az Orosháza erős középcsapatnak számít, jó játékosokkal, talán ilyen szoros összecsapásra nem számítottak a szurkolók. A félidőben ugyan háromgólos előnyük volt a vendégeknek, a második játékrészben ez percek alatt elolvadt. A hazai gárda vérszemet kapott és az egyenlítés után a vezetést is átvette, a találkozó hajrájáig pedig őrizte az előnyt. A végén pedig jött a dráma. Mindössze négy másodperccel a mérkőzés végét jelző sípszó előtt Horváth Alexa találatával szerezte meg a győzelmet a Vitézek. Ezzel a góllal egy újabb nagy menetelés ért célba, és az Esztergom gárdája első NBI/B-s szezonjában kivívta a feljutást az első osztályba.

A mindent eldöntő találatot szerző Horváth Alexa érthetően boldogan nyilatkozott a klub hivatalos Facebook-oldalán: — Gábor (Elek Gábor szakmai igazgató - a szerk.) szavaival élnék: Nem kell sok gólt lőni, de azt jókor. Őszintén szólva éreztem, hogy rám fog kijönni az utolsó helyzet, így próbáltam fejben készíteni magam, hogy nagyon fontos, és bármi volt előtte, ezt be kell vinnem és belőni. Boldog vagyok, hogy sikerült, és Zizi (Szucsánszki Zita - a szerk.) bízott bennem annyira, hogy leadja az utolsó labdát. Hatalmas csapatmunka volt, elképesztő, hogy mekkora szívünk és küzdőszellemünk van. Nem utolsó sorban köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek minket és plusz emberként ismét segítettek, hogy elérjük a kitűzött célunk.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere is büszkén gratulált a csapatnak, akivel a rögbicsapat budapesti fináléján beszéltünk pár szót. A polgármester a sportsikerekben gazdag hétvégéről elmondta, hogy ezen a hétvégén különös jó érzés esztergominak lenni.

Kézilabda, női NBI/B, 29. forduló
Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia - Esztergomi Vitézek 24-25 (11-14)
Városi Sportcsarnok, Orosháza, 350 néző, vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence
Esztergom: Berkesi, Herczeg, Merő (kapusok), Tomasek, Ábrahám 1, Hajtai 4, Joó, Valovics, Varga, Horváth 5, Majoros 2, Takács 1, Baumann, Pap 5, Szucsánszki 7 (4), Albert. Vezetőedző: Karvalics Tamás.
Hétméteresek: 7/5, illetve 7/4
Kiállítások: 16, illetve 10 perc.
Végleg kiállítva: Takács (Esztergom, 29.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában