Kilométerek

2024.05.21. 10:53

Hetven vagy harminc? Te melyiket vállalnád be?

Június elsején, szombaton nagyszabású kerékpáros teljesítménytúrát szervez az OSE-Kószák Természetjáró Szakosztálya. A díjmentes rendezvénnyel a 70 éves Oroszlány jubileumi programsorozatához kapcsolódnak.

Kemma.hu

A nyár első napján meg első és egyszeri kerékpáros teljesítménytúráját az OSE-Kószák Természetjáró Szakosztálya. Mindezzel kiveszik részüket a 70 éves Oroszlány születésnapi programjaiból.

A 70 éves Oroszlány kerékpártúrát szervez
A 70 éves Oroszlány két keréken is ünneppel
Forrás: Shutterstock

Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója beszélt portálunknak a díjmentes, de regisztrációhoz kötött rendezvényről.

– Zene, jó hangulat, sok-sok sport és kitűnő hátszél a bringásoknak, persze csak az egyik irányból – válaszol Németh Gábor, mikor arra voltunk kíváncsiak, mi várható a rendezvényen. Hozzátette: a Fekete István Sportcentrum lesz az indulópont, ahol kerékpáros szervizpont is működik. A sportolók ezenkívül egyedéi ajándékokra, egyedi rajtszámra, oklevélre számíthatnak és a szint időn belül teljesítők között sportfelszereléseket, valamint értékes ajándékutalványokat sorsolnak a szervezők.

70 éves Oroszlány, 70 kilométer tekerés vár

A teljesítménytúra két távot ígér. A hosszabb, 70 kilométeres táv felfűzi az idén 70. éve városi rangot kapott térségi városokat (Oroszlány, Tata) és közben érinti az útvonal Kecskédet, Környét, Tatabányát és Dunaalmást is. Gyönyörű utakon lehet tekerni, Oroszlánytól egészen az Által-ér Dunába történő befolyásig lehet elkerekezni végig gurulva a térség kerékpárútjain (Oroszlány-Tatabánya, Tatabánya-Tata, Tata-Dunaalmás), amelyek érintenek számos tavat, patakot és látványos tájképi területeket – tette hozzá. A rövidebb, 30-as táv Oroszlányból Tatabánya belterületéig halad, az új Tatabányán belüli kerékpárút szakaszt és érintve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában