Autósok, figyelem!

2024.05.20. 17:36

Gál Csaba Tatabánya-kártya nélkül segítene a helyi autósoknak

Tatabányán alapesetben is gondot okoz a parkolás. Gál Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje észszerűsítené a helyi autósok életét. Ők most Tatabánya-kártyával tudnak ingyen parkolni, de ez modernebb és kényelmesebb megoldással is kivitelezhető lehetne.

Kemma.hu

Gál Csaba, Tatabánya Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje a minap a Tatabánya-kártya észszerűsítéséről értekezett közösségi oldalán. Mint fogalmazott, a parkoláshoz ezt használják a vármegyeszékhelyen élők. De több a bosszúság vele, mint a haszon. 

Tatabányán alapesetben is gondot okoz a parkolás. Gál Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje észszerűsítené a helyi autósok életét. Ők most Tatabánya-kártyával tudnak ingyen parkolni, de ez modernebb és kényelmesebb megoldással is kivitelezhető lehetne.
Gál Csaba kivezetné a parkolási rendszerből a fizikai kártyát, hogy olcsóbb, egyszerűbb, gyorsabb legyen a rendszer.
Forrás: Gál Csaba/Facebook

A kormánypárt helyi frakcióvezetője felidézte, hogy 10-15 éve fénykorukat élték a kedvezménykártyák, és a vármegyeszékhely is létrehozta a saját kártyáját, hogy a tatabányaiak a helyi szolgáltatóknál kedvezményeket kapjanak, azonban az ilyen megoldások ideje lejárt, ma már szinte minden okostelefonok, applikációk segítségével intéznek az emberek.

– A városvezetés azonban nem tart lépést az idővel és a parkolást továbbra is ezzel az elavult módszerrel intézzük. 

A kártya lejár, az Agorában sorba állás után még fizethetünk. Ha nem vesszük észre, hogy lejárt a kártya, akkor még jól meg is büntetnek. Ennek szeretnék véget vetni!

írta, hozzátéve: vállalja, hogy polgármesterként gondoskodni fog arról, hogy minden tatabányai lakos egy autója továbbra is ingyenesen parkolhasson a városban egy egyszeri regisztráció után. Csak akkor kell majd bemenni ügyintézni, ha másik autót vásárol valaki.

– Egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb rendszert alakítunk ki, ezzel segítjük a tatabányaiakat – emelte ki. 

A kommentelők között volt, aki arról értekezett, hogy a mai világban már szinte minden elintézhető, megvehető, de a Tatabánya-kártyát persze még mindig személyesen kell hosszabbítgatni. Más azt írta, hogy lényegében szabadságot kellett kivenni júliusban, hogy el tudja intézni a hosszabbítást. Egy kérdésre válaszolva azt is részletezte a polgármesterjelölt, hogy aki szeretné (például az idősebbek, akiknek nincs okostelefonjuk), megtarthatnák a kártyát, tehát a személyes regisztráció is megmaradna a parkoláshoz.

Gál Csaba hiányosságokat pótolna

A kormánypárti polgármesterjelölt programjából több pontot megismerhettünk már a közelmúltban, így például

  • A bánhidai, el nem készült körforgalmat is megépíttetné. A bánhidai körforgalom építése, bár négy éve betervezték a költségvetésbe, végül nem volt fontos sem a balos a polgármesternek, sem a körzet DK-s képviselőjének, aki egyébként alpolgármester is.
  • Az egészségügy kapcsán a tatabányai háziorvosokkal egyeztetett. Nem csupán a jelenlegi helyzetről, de a megyeszékhely egészségügyének jövőjéről is beszélt a gyógyítókkal. Az orvosutánpótlás javítását az ösztöndíjprogram bővítésében, a fiatal orvosok, rezidensek lakáshoz jutásának elősegítésében látták a szakemberek, de a kamerarendszerek bővítése is terítékre került, hiszen azok segítségével, betartva az adatvédelmi, személyiségi- és betegjogi előírásokat, növelni lehetne az orvosi rendelők biztonságát is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában