Egyeztetés

2024.04.12. 13:45

Hogy lehetne jobb a tatabányai egészségügy? Gál Csaba és az orvosok megmondták

Tatabányai háziorvosokkal egyeztetett a FIDESZ-KDNP tatabányai polgármesterjelöltje. Gál Csaba nem csupán a jelnlegi helyzetről, de a megyeszékhely egészségügyének jövőjéről is beszélt a gyógyítókkal.

Kemma.hu

Gál Csaba, a Fidesz-KDNP tatabányai polgármesterjelöltje és frakcióvezetője a közösségi oldalán számolt be arról, hogy háziorvosokkal egyeztetett a megyeszékhely egészségügyi helyzetéről és ellátottságáról, valamint javítási, fejlesztési lehetőségeiről. 

Tatabányai háziorvosokkal egyeztetett a FIDESZ-KDNP tatabányai polgármesterjelöltje. Gál Csaba nem csupán a jelnlegi helyzetről, de a megyeszékhely egészségügyének jövőjéről is beszélt a gyógyítókkal.
Gál Csaba frakcióvezetőként és polgármesterjelöltként is fontosnak tartja a tatabányai egészségügy javítását és jövőjét
Forrás: Bencsik János/Facebook

– Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata a tatabányai emberek egészségének védelme, ezen belül a háziorvosi és a házi gyermekorvosi szolgáltatás megszervezése. 
Történtek előre mutató lépések ezen a területen az elmúlt években, évtizedekben, azonban még bőven van tennivaló. 

A legégetőbb problémának a nyugdíjba vonuló háziorvosok megfelelő pótlását tartom, de nyilvánvaló, hogy a mindennapi ellátási feladatoknál is van tere az előrelépésnek

– fogalmazott a polgármesterjelölt, aki az óvárosi-alsógallai körzet képviselőjeként is magáénak érzi a kérdést. Mint fogalmazott, a tatabányai egészségügyi ellátottság gondjairól a legtöbb információval a háziorvosok rendelkeznek, ezért akarták megismerni a praxisokban dolgozók véleményét, esetleges javaslatait.

A megbeszélésen az orvosi rendelők felszereltsége, a háziorvosok ügyeleti kötelezettsége, a kórházzal, mentőkkel, sürgősségivel való kapcsolat mellett a finanszírozási, informatikai kérdések is szóba kerültek, ahogy az is, hogyan lehetne a kihívásokat kezelni. 

Az orvosutánpótlás javítását az ösztöndíjprogram bővítésében, a fiatal orvosok, rezidensek lakáshoz jutásának elősegítésében látták a szakemberek, de a kamerarendszerek bővítése is terítékre került, hiszen azok segítségével, betartva az adatvédelmi, személyiségi- és betegjogi előírásokat, növelni lehetne az orvosi rendelők biztonságát is.

Ahogy Gál Csaba fogalmazott a találkozó kapcsán: 

Nekünk Tatabánya az első!

Orvosok, bérlakások és élhető, modern Tatabánya

A kormánypárti politikus korábban már beszélt arról, hogy kiemelt figyelmet fordítanának az óvónők, a háziorvosok és gyermekorvosok megtartására, ugyanis az ilyen végzettségű szakemberekből egyre nagyobb hiány van Tatabányán. Az élhető, modern Tatabányához pedig többek között azzal járulnának hozzá megválasztása és a jobboldali képviselőjelöltek megválasztása esetén, hogy javítani szeretnék a városban a jelenlegi szabadidős lehetőségeken, a fiatalokat bérlakásprogrammal segítenék.

Gál Csaba szerint a választás után, a következő ciklusban a mostani balliberális városvezetéssel ellentétben kiemelten foglalkozni kell az alapvető önkormányzati feladatok megfelelő ellátásával, és minden más csak ezek után kerülhet sorra.

Gál Csaba szerint be kell indítani Tatabányát

Gál Csaba 2023 végén a Kemma.hu-nak adott podcast-interjúban friss frakcióvezetőként beszélt a terveiről, és arról, hogyan látja Tatabánya helyzetét, lehetőségeit:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában