Szúnyog

2024.05.22. 18:14

Szúnyoggyérítés lesz Komárom-Esztergomban: mondjuk, hol és mikor

Komárom térségében a vízparti agglomerációban a földről juttatják ki a lárvákat elpusztító természetes szert tervezetten május 23-án, csütörtökön, 200 hektáron.

Kemma.hu

A napokban frontátvonulások várhatóak, az esős, szeles idő miatt esetleg elmaradó permetezésre a meghirdetett pótnapokon, jellemzően az elmaradt gyérítést követő két napon belül kerül sor – közölte a katasztrófavédelem.

Mint írták, a változékony, gyakran esős időjárás több területen hoz létre a szúnyoglárvák számára ideális élőhelyeket. A legjelentősebb szúnyogártalom általában a folyók menti településeken alakul ki, de az esőzések miatt máshol is lehet szúnyogártalom. A nagyobb tenyészőhelyeket folyamatosan vizsgálják a katasztrófavédelem által felkért szakértők, ahol lehetséges, ott a lárvák számát csökkentő biológiai beavatkozást alkalmazzák.

A csapadékos időjárás miatt az eddiginél is fontosabb felszámolni a lakókörnyezetünkben megtalálható kisvizeket. Egy vízzel teli virágcserépben, madáritatóban, gumiabroncsban ezerszámra képesek megjelenni a csípőszúnyogok lárvái, amelyek egy-két hét alatt kifejlődnek.

Így segíthetitek ti is a szúnyogok elleni védekezést

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában