Kemma.hu videó

2024.06.15. 19:47

Óriási hangulat, majd beszédes arcok a Magyarország-Svájc meccsen

Szombaton rendezték a Magyarország-Svájc összecsapást. A mérkőzést utóbbi csapat nyerte, a tatabányai szurkolói zónában azonban elképesztő drukkolást tanúsítottak honfitársaink, miközben Szoboszlai Dominiknak és csapattársainak szorítottak.

Kemma.hu

Az első félidőben nem, a másodikban azonban szépet teljesített Magyarország csapata. A meccset a svájciak együttese nyerte 3-1-re, a második felvonásban azonban próbálkozott a Szoboszlai Dominik vezette magyar válogatott, nagy szívvel játszottak Marco Rossi fiai.

Szoboszlaiék az Eb-n: Szombaton rendezték a Magyarország-Svájc összecsapást. A mérkőzést utóbbi csapat nyerte, a szurkolói zónában azonban elképesztő drukkolást tanúsítottak honfitársaink.
Tatán is sokan megjelentek a szurkolói zónákban a Magyarország-Svájc mérkőzés alatt, hogy szurkoljanak Szoboszlaiéknak
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok előtt egy nagy kijelzőn lehetett végigkövetni az Európa-bajnokság első magyar érintettségű párharcát, a magyar szurkolók pedig kitettek magukért: sokszor elhangzott a lelkes „Ria,Ria, Hungária!” skandálás és nem engedték el az eredményt, a végsőkig drukkoltak a nézők. Sok magyar színű sálat is lehetett látni, mindemellett jelentős számú magyar mez, illetve nemzeti értékeket hangsúlyozó póló volt látható a képernyők előtt ülő honfitársainktól. Az első negyvenöt perc után is bíztak a jóban az emberek, nem adták fel a reményt, az addig egymásnak ismeretlen személyek is úgy támogatták együtt a csapatot, mintha évtizedek óta tartó barátságban élnének.

Korosztályban minden generáció tiszteletét tette: a legkisebbektől az idősekig, mindenki kint volt. A számunkra hazai gól után zengett a föld, még azok is meghallhatták, akik a csarnokhoz közeli lakásokból követték az ütközetet. Országunk zászlaja mindenhol látható volt, kisebb- és nagyobb méretben is. 

Esztergomban sokezres tömeg gyűlt össze a Széchenyi téren, hogy az ott kialakított szurkolói zónában drukkoljon a magyraoknak, és Tatán, az Építők parkjában is sokan gyűltek össze, hogy buzdíták Szoboszlaiékat a kontinenstornán.

Nem csak Szoboszlainak van köze Tatabányához

Mint arról már töbször írtunk, Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya Tatabányához is kötődik, hiszen édesapja annak idején itt focizott. A keretben ott van azonban még Szappanos Péter is. A hálóőr bő tíz éve a Bányász kapuját védte. Willi Orbán pedig az oroszlányi grundon is rúgta a bőrt, az édesapja ugyanis itt élt, él.

Gólöröm Esztergomban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában