Foci Eb 2024

2024.06.15. 20:22

Bozsik József a Magyarország-Svájc meccs után: semmi sem lehetetlen

Kétgólos előnnyel nyerte Svájc a szombati összecsapást. Bozsik József, a legendás Aranycsapat kiemelkedő alakjának unokája kifejtette véleményét az Európa-bajnokság alatt rendezett párharcról, és hogy mire kell figyelniük Szoboszlai Dominikéknak a továbbiakban.

Kemma.hu

Június 15-én, szombaton csapott össze hazánk és Svájc a 2024-es Európa-bajnokság csoportmérkőzésén. Nemzetünk csapata nem remekelt az első félidőben, a második felvonás alatt azonban mindent beleadtak, nagy szívvel játszottak. Fiatalabb Bozsik József, Bozsik Péter fia és az idősebb József, az Aranycsapat kiemelkedő alakjának unokája elmondta nekünk, hogy mit gondol a mérkőzésről és azt is, hogy látja a csoport, és azon belül Szoboszlai Dominikék esélyeit. 

Szombaton rendezték a Magyarország-Svájc összecsapást. A mérkőzést utóbbi csapat nyerte, a tatabányai szurkolói zónában azonban elképesztő drukkolást tanúsítottak honfitársaink, miközben Szoboszlai Dominiknak és csapattársainak szorítottak.
Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik pacsija előbbi gólja után
Fotó: Javier Sorano / Forrás: AFP

Bozsik József véleménye szerint, ha Magyarország jobban elkapta volna a fonalat a mérkőzés elején, akkor nemzetünk játékosai közel tudták volna tartani Svájcot. A mondatait azzal folytatta, hogy az utolsó percekben kapott gól volt a döntő: ha a magyarok csak egyetlen találattal lettek volna lemaradva az első félidőben, akkor a meccs végére vissza tudtak volna jönni, hiszen az első negyvenöt perc alatt mindig negatív jelenség lélektani szempontból, ha hátrányban zárja az adott csapat az nyitóperceket. Az ellenfél csapatában két nagyon erős bajnokságban  játszó játékos is a keret tagja: 

  • Manuel Akanji jelenleg a Manchester City labdarúgója, 
  • Granit Xhaka pedig a Bayern Leverkusen igazolt focistája. 

Ők ketten nagyban hozzájárultak a 3-1-es eredményhez.

Szoboszlaiéknak tanulniuk kell a meccsből

Idősebb Bozsik József, az Aranycsapat oszlopos tagjának unokája szerint pozitívumként kezelendő, hogy hazánk a második félidőben visszatért teljesítményben, és mindig szimpatikusnak találja, ha egy együttes soha nem adja fel. Kiemelte, hogy az első két mérkőzés alapján a németek valószínűleg ki fognak emelkedni az "A" csoportból, akik Svájc ellen is nagy eséllyel lépnek pályára. Ha a magyar válogatott döntetlennel zárja a Németország elleni összecsapást, akkor valamivel magabiztosabban pályázhatnak a továbbjutásra Skócia ellen. Szerinte fontos lesz, hogy tanuljon csapatunk ebből a mérkőzésből, hiszen a Toni Kroos és Antonio Rudiger vezette csapat nagy problémákat okozhat a kilencven perc során. 

Két gólos előnnyel nyerte Svájc a szombati összecsapást. Bozsik József, a legendás Aranycsapat kiemelkedő alakjának unokája kifejtette véleményét a párharcról.
Sokan követték a meccset a szurkolói zónákból
Fotó: Z. M.  / Forrás: 24 Óra

– Országunk már többször bizonyította nehéz helyzetekben, hogy a hibák kijavításával meglepetést is tud okozni, ebből adódóan semmi sem lehetetlen a további ütközetek alatt – tette hozzá szakértőnk, majd nyomatékosította, hogy a házigazdák elleni párharcon eldőlhet a továbbjutás esélye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!