Kézilabda

2024.01.18. 18:04

Hiába az Ancsin-bombák, drámai Eb-meccsen veszítettek a magyarok +fotók, videók

Nyerhető meccset veszített el a magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében. Ausztriával a magabiztos kezdés után fej-fej mellett haladtak, és végül egy góllal a szomszédok bizonyultak jobbnak.

Kemma.hu

Ancsin Gábor (b) és Sipos Adrián (j), valamint az osztrák Lukas Hutecek a végsőkig kiélezett találkozón

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott az osztrák csapattól az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, csütörtökön Kölnben. A pályára ezúttal is két MOL Tatabánya-játékos lépett a kerettag háromból: Ancsin Gábor és Bartucz László, aki Palasicsot váltva második félidő utolsó cirka 15 percében sokat tett azért, hogy ne húzzanak el jobban az osztrákok. Krakovszki Bence ezúttal sem lépett pályára.

A magyar kézilabda-válogatott a csoportelsők magabiztosságával kezdte a találkozót, uralták a játékot, egymás után jöttek a magyar gólok, amikre elszórva válaszoltak az osztrákok. 

Kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Ausztria-Magyarország 30-29 (17-17)
Köln, v.: D. Accoto Martins, R. Accoto Martins (portugálok)
lövések/gólok: 49/30, illetve 46/29
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/1
kiállítások: 8, illetve 4 perc
Magyarország: Palasics – Lékai 4, Szita, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 4, Imre 2, cserék: Bóka 3, Rosta 4, Ilic 1, Ligetvári, Bodó 3, Hanusz, Bartucz, Máthé 3, Fazekas 1

Ancsin Gábor parádésan nyitott Ausztria ellen

Ancsin két góllal mutatkozott be a meccs elején, így 2-0-ra vezettünk a ötödik percben. A második gólját 125,53 kilométer/órás sebességgel varrta be a kapuba. Az Ausztria elleni első találatát az Európai Kézilabda-szövetség is olyan szépnek találta, hogy közösségi oldalán meg is osztotta:

A tatabányai átlövő az ötödik percben ezt megfejelte egy 126,07 kilométer/órás bombával is, ezzel 4-2-re vezettünk. Ez egyébként az egész találkozó legerősebb lövése lett. Ez csak néhány tizeddel maradt el a szerbek ellen bevágott, 126,43-as bombájától. Összesen négy gólt szerzett a találkozón.

8-4-ig még elhúztak a magyarok, de sajnos aztán az osztrákok felszívták magukat. Előbb a hátrányukat dolgozták le, a 22. percben már 13-13 volt az állás, majd innen fej-fej mellett haladt a két válogatott, és 17-17-tel fordultunk rá a második félidőre.

Itt még 22-20-ig elhúztak Chema Rodriguez fiai, de az 57. percig már a magyar válogatott futott az iksz után. Ott még megvolt a 28-28, aztán megint a "sógorok" vezettek, Lékaiék megint egyenlítettek. Aztán megint lőttek egyet az osztrákok. Az utolsó támadásnál a MOL Tatabánya kapusa, Bartucz László nem jött fel a fiúkkal, Ligetvári Patrik utolsó lövése nem ment be. 

A remény még 29-30-nál, az utolsó másodpercben is élt a döntetlenre: időntúli szabaddobást fújtak a magyaroknak a meccs alatt kevésbé velünk lévő játékvezetők, de hiába, Máthé Dominik nem tudta értékesíteni a lehetőséget, így az eddigi 100 százalékos teljesítményt egy egygólos vereség árnyékolja be. 

Mint ismert, a magyar kézilabda-válogatott Montenegrót 26-24-re, majd Szerbiát 28-27-re, végül Izlandot 33-25-re verte meg a csoportkörében, így csoportelsőként, plusz két ponttal vághattak neki a középdöntőnek. Itt a folytatásban szombaton 18 órától Horvátországgal, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd jövő szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Mint azt az MTI is írja, az Európa-bajnokság győztese, illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.

Korábbi meccsfotók az Európa-bajnokságról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában