Ancsin Gábor

2024.01.17. 11:25

Ez már gyorshajtás, nem kézilabda: villámgyors gólt lőtt a tatabányai játékos az Eb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként történelmet írt a németországi Európa-bajnokságon. A tatabányai átlövő, Ancsin Gábor hét góllal vette ki a részét a sikerből.

Kemma.hu

Ancsin Gábor az izlandiak ellen is eredményes volt az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó meccsén, de amit a szerbeknek lőtt, az elképesztő volt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Mint megírtuk, a magyar kézilabda-válogatott az Izland elleni magabiztos, 33-25-ös győzelemmel, csoportelsőként jutott tovább a németországi Európa-bajnokság középdöntőjébe kedd este. Azzal, hogy Montenegrót (26-24-re), majd Szerbiát (28-27-re) is megverték a csportkörben, történelmet írtak, ez az első Eb ugyanis, ahol 100 százalékos mérleggel, három győzelemmel jutottak tovább. A bő keretnek három MOL Tatabánya-tagja is van. Krakovszki Bence, aki egyelőre még nem lépett pályára, Bartucz László kapus, aki a szerbek ellen varázsolt, valamint az átlövő Ancsin Gábor. 

Ancsin neve mellett eddig hét gól szerepel. Izland ellen négy, Szerbia ellen egy, valamint Montenegró ellen két gólt szerzett. Az Európai Kézilabda-szövetség statisztikája szerint a bal alsó sarokba voltak a legeredményesebbek a lövései: oda háromból háromszor talált be, míg a jobb alsóba csak négyszer egyszer. A bal felső ficak a kedvence lehet, ide kétszer célzott, és két gól is lett az eredmény. A leggyorsabb lövése 126,43 kilométer/órás volt, ez volt az első gólja, még a szerbek ellen.

A Magyar Kézilabda Szövetségnek Ancsin Gábor a drukkereket is dícsérte az izlandi meccs után.
− Elsősorban köszönjük a szurkolást, elképesztő hangulatot teremtettek a magyar szurkolók. Mindenki hozzátette a magáét, mindenki úgy küzdött, mintha ez lenne az utolsó mérkőzés. Chema felhívta rá a figyelmünket, hogy még csak most kezdődik a torna. 

Ezt a munkásruhát, amit felvettünk a csoportkörben, vinnünk kell tovább Kölnbe, ahol, ha így sikerül mindannyiunknak küzdeni, akkor elérhetjük a céljainkat.

− tette hozzá.

Az alábbi videón meg is tekinthető a majd' 130 kilométer/órás gól, amellyel 4-5-ről 5-5-re egyenlített Ancsin:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában