Párbajtőr

2024.01.30. 07:01

A tatabányai Gnám Tamara felszabadultan vívott, meg is lett az eredménye

Három vármegyei vívónk, Kun Anna, Muhari Eszter és Gnám Tamara is főtáblán folytathatja a vívást a dohai Grand Prix-n. A tatabányai színekben vívó Gnám Tamara a továbbjutást követően portálunknak is nyilatkozott.

Körtvélyfáy Dina

– Nagyon örülök az eredménynek, már rég éreztem ilyen jól magam a páston! – mondta Gnám Tamara. – A napom is jól indult, bár kicsit azért izgultam, mégis felszabadultabb voltam a szokásosnál. A csoportban és a táblán is jól vívtam, elégedett vagyok a teljesítményemmel.

Edzőjével, Plásztán Attilával is átbeszélték az eredményt. Mindketten úgy érzik, végre kezd beérni az a munka, amelyet elvégeznek, amelyben hisznek. Az edző rendkívül büszke volt tanítványára.

Kedden jut egy kis idő a regenerálódásra is, valamint városnézésre is, szerdán azonban a főtáblán folytatja a versenyzést Gnám Tamara.

– Szeretnék minél előrébb végezni, addig küzdök, amíg tudok – fogalmazott a tatabányai vívó. – Az olasz Federica Isola lesz az ellenfelem a 32 közé jutásért. Nagyjából a korosztályomhoz tartozik, vívtunk már együtt az utánpótlásban is, de azóta sokat változtunk mindketten. Tavaly is volt ellenfelem, bár az asszó egész szoros volt, ott sajnos veszítettem. Most azonban azt gondolom, ha elkapom az elejét, benne lehet az is, hogy most fordított lesz az eredmény...

A dohai GP-t követően Gnám Tamara a barcelonai világkupán is szeretne jó eredményt elérni, főtáblára kerülni. Az idei évben céljai között szerepel az is, hogy az Európa-bajnokságon is csapatba kerülhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában