Futball

2023.10.18. 21:57

Szoboszlai Dominik 4 szóban összefoglalta, miért nem jött össze az Eb-kijutás Litvániában

Mint ismert, egy küzdelmes első félidő után, kétgólos hátrányból harcolta ki az ikszet a magyar válogatott a litvánok ellen kedden. A csapatkapitány Szoboszlai Dominik röviden és tömören foglalta össze, mi volt a gond.

Kemma.hu

A magyar válogatott játékosai a litván meccs után is megköszönték a szurkolást a drukkereknek, akik velük tartottak Kaunasba

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A válogatott kedden kiharcolhatta volna azt, amire 37 éve nem volt példa: egyenes ágon kijutni egy világversenyre. Végül egy félidőt a litvánoknak adtunk, így végül az egy pontnak örülhettünk csak. 

Persze még nincs minden veszve, hiszen november 16-án Bulgáriában a sereghajtók ellen lépnek pályára. A házigazdák valószínűleg nem is lesznek túl motiváltak, az ugyanis eldőlt, hogy ők már biztos nem jutnak be az Európa-bajnokságra. Emellett, szintén novemberben, de három nappal később Montenegróval is meccselünk még egyet, a Puskás Arénában. 

A két meccsen kell minimum egy pontot szereznie a válogatottnak, hogy pótselejtezők nélkül meglegyen az Eb. Persze érdemes gyűjteni a pontokat és a gólokat, hiszen nem mindegy, hogy a decemberi csoportsorsoláson melyik kalapból húzzák ki a magyarokat, vagyis hogy el tudjuk-e kerülni a nagy csapatokat a kontinenstorna elején. 

Na de visszakanyarodva a litván-magyar meccsre. Az M4Sport többek között megszólaltatta az oroszlányi kötődésű csapatkapitányt, Szoboszlai Dominikot is, ak a kérdésre, hogy mi volt az oka annak, hogy nem sikerült kiharcolni az Eb-részvételt, így válaszolt: 

Az első 45 perc.

Önkritikusan hozzátette még, hogy nagyon rég játszottak ilyen rosszul, nem úgy csinálták, ahogy kellett volna, és bár a második félidőben megmutatták az igazi énjüket, de ez még nem elég.

– Nem halt meg senki, ne menjünk nagy szomorkodásokba. A következő meccsen úgy megyünk ki, hogy szeretnénk kijutni az Eb-re. Most is persze ez volt a célunk, egyszerűen van ilyen, hogy ez nem sikerül. Nem kifogásokat keresek, én lennék az utolsó, aki azokat keresi, de ebből a pozitívumokat kell levonni – hangsúlyozta Szoboszlai, akinek az édesapja a Tatabánya csapatát is erősítette annak idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában