Labdarúgás

2023.10.17. 11:44

Litván-magyar: Kiprich elárulta, hogy Szoboszlaiék vagy a '86-os vb-válogatott a jobb

A magyar válogatott Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt a Tatabányai Bányász legendás labdarúgóját, Kiprich Józsefet kérdeztük. Ő annak a válogatottnak volt a tagja, amely utoljára jutott ki egyenes ágon világversenyre. Az 1986-os vb-re. A ma pályára lépők, ha nyernek, megismételhetik ezt a 37 éves bravúrt.

Kun Attila

Kiprich József ma is rajta tartja a szemét a focin, legyen az tatabányai, vagy nemzetközi mérkőzés

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Éberling András

A magyar labdarúgó-válogatott ma este 20.45-től Litvánia vendégeként lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn és győzelme esetén kvalifikálja magát a jövő évi, németországi kontinenstornára. Az esélyekről a Tatabányai Bányász legendás labdarúgóját, Kiprich Józsefet kérdeztük.

Az utolsó világverseny, amelyre a magyar válogatott pótselejtező nélkül jutott ki, az a 1986-os mexikói világbajnokság volt. Mezey György együttese akkor Hollandiát, Ausztriát és Ciprust megelőzve végzett selejtezőcsoportja élén és egyenes ágon kvalifikált a vb-re. Válogatottunk 1985. április 17-én, a Bécsben elért 3-0-s győzelmével biztosította be csoportelsőségét, többek között Kipu két góljának is köszönhetően... Most eljött az esély az újabb csoportelsőségre, ehhez „mindössze” annyi a teendő, hogy kedd este idegenben legyőzzük Litvániát

– Kemény mérkőzésre számítok, de úgy vélem, legalább egy döntetlenre jók leszünk, amivel ha matematikailag még nem is, de gyakorlatilag bebiztosíthatjuk a továbbjutásunkat. Persze a győzelem lenne a legjobb, amivel már biztosan csoportelsők lennénk. 

Természetesen erre is képesnek tartom a csapatot, különösen a szerbek ellen látottak alapján. 

Bár azon a meccsen voltak nehéz időszakaink, összességében jól játszottunk – latolgatta az esélyeket Kipu, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen párhuzamot tud vonni az 1985-ös és a mai magyar válogatott között.

– Az akkori csapatunk a világ legszűkebb elitjéhez tartozott, a mai válogatottat az európai élmezőny végére helyezném. De bízom benne, hogy ez a csapat is előrébb lép a közeljövőben – mondta a tatabányai csatárlegenda.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában