Podcast

2023.04.26. 11:30

Megmérgezték a komplett válogatottat?! - Kiprich József kitálalt

Kiprich József már egyre jobban van, de még megszenved a gyógytornásszal.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az 59 éves Kiprich József nemrég balesetet szenvedett, leesett a lépcsőn, több csontja is eltört, de már jó ideje lábadozik, egyre jobban van. Kezdetben erről, majd tatabányai karrierjéről mesélt Balogh Balázsnak.

Emlékszem az első meccsemre, tizenhét évesen bedobtak a Tatabánya kezdőjébe a Pécs ellen. Ha jól emlékszem, hárommal kikaptunk, de kaptam egy hatost a Népsporttól. Akkoriban hat-nyolc ezren kint voltak a Tatabánya mérkőzésein, óriási volt ott a hangulat.

Ezt követően került szóba a magyar válogatott, azon belül is az 1986-os mexikói világbajnokság – a máig utolsó, amin részt vett nemzeti csapatunk.

– Az első meccsem nagy meglepetés volt számomra. Mezey György egyből egy vébéselejtezőre rakott be. Az aztán egy szenzációs év volt. Megvertük a németeket, a hollandokat... mindenkit megvertünk. Mikor nyolcvanhatban kimentünk a világbajnokságra, négybe vártak minket, ehhez képest az első mérkőzésen puff... Az oroszok elleni meccs előtt már éreztük, hogy valami gáz van, gáz is lett. 

Nem jutottunk semmire, mi történhetett ott... Megitattak, megetettek velünk valamit... 

mert ilyen nincs, hogy a vébé előtt egy héttel megyünk, mint a szél, aztán a ruszkiktól ennyire kikapunk...

Elmesélte azt is, hogyan került a Feyenoordhoz, Hollandia egyik legjobb együtteséhez. 
– Tulajdonképpen engem egy menedzseriroda vitt ki Hollandiába, s rögtön egy topcsapathoz. Előtte már a Stuttgarttal is volt előszerződésem, csak eltört a lábam. Így utólag azt mondom, jobb is. A Feyenoordnál az első év nem volt olyan jó, sőt, rögtön az első meccsen téglával dobáltak minket a szurkolók, amikor hátrányba kerültünk. Tudtam, ott mindig győzni kell! – emlékezett vissza Kipu.

Még a válogatott kapcsán elmondott egy érdekes történetet Détári Lajosról is...
– Dömétől kaptam a legjobb labdákat. Jó barátok voltunk, vagyunk is. De mindig összevesztünk a meccsek után, mert mindig benyomta a lövőcselét, én beindultam, ő meg visszavette – mesélte a legenda.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában