Baleset

2022.11.30. 20:04

Csontjai törtek, de már gyógyul Kipu Tatabányán

Megcsúszott a lépcsőn, több csontja eltört, de már lábadozik Kiprich József. A legendás csatár a tatabányai kórházból is követi második otthona, Hollandia világbajnoki mérkőzéseit.

Kemma.hu

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hegedűs Márk

Rájár a rúd ebben az évben az egykori népszerű válogatott játékosra, a legendás Kipura, hiszen a tavasszal rendkívül fájdalmas epekő műtéten esett át, most pedig csonttörésekkel került kórházba. Mint mondta, otthonában érte a baleset, amikor megcsúszott a lépcsőn és hatalmasat esett. 

Az origo információja szerint a 70-szeres válogatott focistának súlyos törései voltak, így a helyi Bányász-szurkolók korábbi kedvence valószínűleg már csak jövőre térhet vissza korábbi életéhez, a Vértesszőlősi SE csapatának kispadjára. A Tatabánya, a magyar labdarúgó válogatott és nem utolsó sorban a holland Feyenoord egykori klasszisa elmondta, hogy a bal könyöke és a combcsontja tört el. 

Kanada ellen kétszer villant 
Érdekesség, hogy a mai napig az utolsó győztes vébémeccsünket a most is kiesett, de kifejezetten szép játékot játszó Kanada ellen játszotta a magyar válogatott az 1986-os világbajnokságon. Kiprich azon a mérkőzésen is főszerepet játszott, hiszen a második percben az ő beadása változtatott úgy irányt egy védőn, hogy Esterházy Mártonnak már csak be kellett passzolnia a kapus mellett a labdát kapu rövid sarkába. A 76.percben pedig Détári Lajos kiugratása után Kipu lövése akadt el úgy a kapusban, hogy aztán a második hullámban érkező Döme az üres kapuba lőhetett.

Az esés után olyan fájdalmat érzett, hogy mozdulni sem tudott. Szerencsére azonban a műtéti beavatkozások jól sikerültek, a hollandoknál minden idők legkiválóbb idegenlégiósának választott sztár gyógyul már és nézi a világbajnoki meccseket. 

Még a héten igyekszünk beszámolni gyógyulásáról, s egy kis esélylatolgatásra is megkérni, hiszen az Oranje már magabiztosan, csoportelsőként továbbjutott csoportjából, s a december 3-i nyolcaddöntőben az Egyesült Államok ellen kezdi az egyenes kieséses szakaszt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!