Bajnoki döntő

2023.05.06. 21:59

Karnyújtásnyira az aranyéremtől a komáromi floorballosok

Az SZPK DESEF legénysége remekül kezdte az OB I-es bajnokság fináléját szombaton késő délután, Haris Tibor vezetőedző tanítványai a döntő első mérkőzésén 9-4-re nyertek a Phoenix Fireball SE ellen.

K. L.

A komáromiak harmadik bajnoki címüket szerezték meg

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az SZPK DESEF nagyszerű idénnyel büszkélkedhet, a komáromiak ezüstérmet szereztek az osztrák, szlovén és magyar férfi csapatokat felvonultató 3 Nations Floorball League bajnokságban. A fiúk azóta, március elejétől a magyar bajnokságra összpontosíthattak, és sikerült is bejutniuk a fináléba.

A Phoenix Fireball SE ellen két meccset vívnak a komáromiak. Az első kipipálva. Pedig a Szent Imre-iskola csarnokában rendezett szombati összecsapást a vendégek kezdték jobban, már az 51. másodpercben vezetést szereztek. Örömük azonban csak egy percig tartott, Molnár András egy perccel rá egyenlített, majd 23 másodperccel később újból a hálóba talált, és máris a komáromiaknál volt az előny. A komáromi Velencei góljára válaszolni tudott a Phoenix, de még az első játékrészben Pfneiszli 4-2-re módosította az állást.

A második 20 percben csak Velencei és Zsámboki volt eredményes, így 6-2-ről futhattak neki a csapatok az utolsó felvonásnak. 6-4-re még felzárkóztak a vendégek, az utolsó nyolc percben azonban csak komáromi gólokat (Zsámboki kétszer, Pfneiszli egyszer talált a hálóbaI, láthattak a szurkolók, így a meccset 9-4-re nyerte az SZPK DESEF.

A visszavágót május 14-én rendezik Érden.

A komáromiak bíznak abban, hogy női csapatukhoz, az SZPK Mentőangyalokhoz hasonlóan az idén sikerül aranyérmet szerezniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában