Floorball

2023.04.23. 19:05

Ismét aranyérem csillog a komáromi Mentőangyalok nyakában

Az SZPK Mentőangyalok Komárom női floorballosai 15-3-ra legyőzték a Phoenix Fireball együttesét az országos bajnokság hétvégi, utolsó játéknapján, így a meccs lefújása után átvehették az aranyérmeket, illetve a bajnokcsapatnak járó serleget.

K. L.

Az SZPK Mentőangyalok Komárom női floorballosai veretlenül nyerték az OB I-es bajnokságot

Forrás: Szőnyi Palánkdöngetők Köre

Fotó: Viszló Balázs

A Mentőangyalok a tavalyi ezüstérmük után az idei kiírásban szerették volna visszaszerezni elsőségüket. A pontvadászat során jó úton is jártak felé, ugyanis vereséget nem szenvedtek, és mindössze két döntetlen csúszott be nekik, egy pontot hagytak a bronzérmes Phoenix otthonában, egyet pedig az IBK Cartoon Heroes vett el tőlük, ugyancsak idegenben.

A mostani mérkőzésen már egy pont is elegendő lett volna a bajnoki címhez, ám a komáromiak biztosra akart menni és mindenképpen győzelemre készültek. Igaz, a fővárosiak gyorsan ráijesztettek a házigazdákra és a 3. perc elején vezetést szereztek. Örömük mindössze 14 másodpercig tartott, jött az egyenlítés, majd beindult az SZPK-henger, és az első harmad végén már 5-1-es előny állt az eredményjelzőn.

A folytatásban 6-3-ra feljött a Phoenix, de innen már nem tudtak feljebb zárkózni a vendégek, Szabó Zsolt Tamás edző tanítványai élvezték a játékot, szinte tetszés szerint érték el találataikat és 15-3-ra nyerték a meccset.

A komáromi lányok a elmúlt tíz évben rendre a dobogón végeztek, és 2019 óta már a negyedik aranyérmüket szerezték.

Floorball mellett foci
Lelovics Nóra ebben a szezonban is folytatta remek sorozatát. A Mentőangyalok tehetséges floorballosát az előző két évben Magyarország legjobb női játékosának választották. Nóra focizik is, a felvidéki KFC Komárom erőssége, másfél hónappal ezelőtt a szlovákiai Grassroots Football Gálán a 2021-22-es szezon gólkirálynőjének járó díjat is átvehette, 12 tétmérkőzésen 35-ször talált az ellenfelek hálójába. Tavaly tagja volt az U19-es magyar női válogatottnak is, a tavalyi olaszországi Európa-bajnoki selejtezőkön Svájc ellen gólt is szerzett. Az U19-es floorball-világbajnokságon pedig öt mérkőzésen 23 gólt lőtt, így a mezőny legeredményesebb játékosa lett és az All Star csapatba is bekerült.  

Külön öröm a Mentőangyalok számára, hogy a bajnokság különdíjai közül a legjobb kapusnak járót Babusa Karolina vehette át, míg a legeredményesebb játékos Lelovics Nóra lett. Galambos Tamás elnök mellettük köszöntötte dr. Mózes Réka kapust is, aki a Phoenix elleni összecsapáson 200. alkalommal játszott az SZPK színeiben. A hálóőr díszes emlékplakettet helyezhet el érmei mellé vitrinjében.

A komáromiak eddig rendkívül eredményes szezont tudhatnak a hátuk mögött, hiszen az osztrák, szlovén és magyar férfi csapatokat felvonultató 3 Nations Floorball League bajnokságban az SZPK DESEF legénysége ezüstérmet szerzett, és az OB I-es pontvadászatban is jó esélyük van az éremszerzésre. Mellettük utánpótlás csapataik is jeleskednek a különböző korosztályos bajnokságokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában