Sportsikerek

2023.01.02. 17:30

Floorballban és labdarúgásban is a komáromi Lelovics Nóra hátát nézi a mezőny

Lelovics Nóra másodszor lett a legjobb női floorballjátékos, miközben az U19-es leánylabdarúgó-válogatottban is remekelt.

Herczeg István

Lelovics Nóra remekül szerepelt 2022-ben

Forrás: IFF

Még mindig csak 19 éves, de már itthon és a nemzetközi porondon is letette a névjegyét Lelovics Nóra, akit a 2022-es év legjobb női floorballjátékosának választottak itthon – írja a hazai szövetség honlapja. A portál kiemeli, hogy a díjat második alkalommal nyerte el az SZPK Komárom centere, aki vezéregyéniséggé nőtte ki magát klubcsapatában, az U19-es válogatottal pedig a világbajnokságon öt mérkőzésen 23 gólt szerzett, így az egész mezőny legeredményesebb játékosa lett, ráadásul az All Star csapatba is bekerült. 

– Kétségkívül ez volt karrierem eddigi legjobb éve. Tizenkét éve űzöm a sportágat, ezt az időszakot koronáztuk meg a korosztályos világbajnoksággal. Egy sportoló életében mindig jó érzés, ha a válogatottban játszhat, az pedig különösen, ha sikerül is elérni a kitűzött célokat. Az egyéni elismerések jólesnek, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy nemcsak magamnak köszönhetem, amit elértem, hanem a csapattársaimnak is, akikkel a pályán kívül is jó kapcsolatot ápolok. Egymást motiváljuk, olyan dolgokat tudunk kihozni a másikból, amire nem is gondolnánk, hogy képes lehet. A pályafutásom során mindig jó emberek voltak körülöttem, életre szóló barátságokat köszönhetek a floorballnak – fogalmazott Lelovics Nóra, aki a fiatal kora ellenére már megszokta a vezérszerepet, és örül, ha inspirálni tudja csapattársait, mert pályafutása hajnalán neki is sokat jelentett, hogy a tapasztaltabb játékosoktól tanulhatott. 

– Fiatalon kerültem a felnőttcsapatba, ahol rutinosabb lányokkal játszhattam együtt, és a tanácsaiknak köszönhetően rengeteget fejlődtem. Mentálisan és technikailag is előreléptem, mert folyamatosan új célokat tűztem ki magam elé, ennek is köszönhető, hogy sikerült vezérré válnom. Szeretném átadni a többieknek azt a tudást, amelyre az elmúlt években szert tettem, és örülök, hogy nyitottak rá a lányok. A válogatottra és a klubcsapatomra is jellemző, hogy nem az egyéni sikerek hajtanak minket, hanem egymásért, a közösségért küzdünk a pályán. Sokat köszönhetek a lányoknak és a szüleimnek is, jó érzés, hogy büszkék rám, velem együtt örülnek. Nem lehetek eléggé hálás a támogatásukért, és azt szeretném, hogy érezzék, az elismeréseim őket is megilletik – mondta a komáromiak fiatal centere.

Nóra a parketta mellett a gyepen is otthon érzi magát. Az idén az U19-es leánylabdarúgó-válogatott tagjaként is láthattuk, és például az olaszországi Eb-selejtezőn emlékezetes gólt lőtt a svájciak ellen 2–1-re megnyert meccsen. Egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő, de azt leszögezte, hogy nem szeretne elhamarkodott döntést hozni.

– A világbajnokság után többek között Svájcból, Finnországból, Svédországból és Csehországból is kaptam megkereséseket, a lehetőség tehát adott, hogy szintet lépjek, de egyelőre nagyon jól érzem magam Komáromban. A floorball mellett a labdarúgás is a szívemhez nőtt, ugyanakkor tudom, hogy előbb-utóbb válaszút elé kerülök. Nehéz döntések előtt állok, de igyekszem majd mindent összevetve mérlegelni, hogy a legjobb úton haladhassak tovább – fogalmazott Lelovics Nóra, aki az év elején rendezett női futsaltorna legeredményesebb játékosa volt. Négy meccsen tizenhat gólt szerzett a Fortuna SE színeiben. 
 

 

Címkék#floorball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában