Floorballl

2023.03.08. 10:12

Remek hangulatú finálé után ezüstérmes az SZPK

Az SZPK DESEF ezüstérmet szerzett a 3 Nations Floorball League mostani kiírásában. A Palánkdöngetők a fináléban a szlovén Škofja Loka csapatától szenvedtek vereséget, ám így is 25 éves történetük legnagyobb nemzetközi sikerét érték el.

Kovács László

A Palánkdöngetők csapatkapitánya, Pfneiszli Péter (96)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A komáromiak egyedüli magyar csapatként jutottak a 3 Nations Floorball League döntőjébe. A mostani pontvadászatban nyolc osztrák, szlovén és magyar gárda harcolt azért, hogy a legjobb négy között játszhasson a dobogós helyek egyikéért. A küzdelmeknek ezúttal a Duna-parti város, a Szent Imre-iskola Bajcsy-Zsilinszky utcai csarnoka adott otthont.

Az SZPK DESEF az alapszakaszban a második helyet szerezte meg, első ellenfele, a szlovén Polanska Banda pedig a harmadikat. A bajnokság során a két együttes mindkét meccsét a mieink nyerték, hazai környezetben 5-4-re bizonyultak jobbnak Haris Tibor edző tanítványai, míg a Polanska otthonában 8-3-ra győztek a komáromiak.

A meccsre megtelt a csarnok, és kis híján felrobbant, amikor a csapatok a küzdőtérre vonultak. A jegyzőkönyv szerint 337 néző figyelte azt, hogy a komáromiak 8-5-re legyőzik a Polanska Bandát.

A nap másik meccsén az alapszakasz első helyezettje, a tízszeres osztrák bajnok, villachi VSV Unihockey 9-4-es vereséget szenvedett a szintén szlovén, negyedik helyen végzett FBK Insport Škofja Loka legénységétől. Az eredmény nem számít nagy meglepetésnek, ugyanis a Škofja Loka a sorozat címvédője.

A mostani finálé két résztvevője az alapszakaszban mindkétszer nagy csatát vívott egymással. A Szent Imrében rendezett mérkőzésen az utolsó harmadban nagyot fordítva nyert a hazai csapat, míg a Szlovéniában rendezett összecsapáson úgy diadalmaskodtak 7-6-ra a vendéglátók, hogy a komáromiak már 6-2 is vezettek. A döntő aztán nem volt annyira szoros, mint amire sokan számítottak, a Škofja Loka végig kézben tartotta a meccset és 12-6-ra nyert, nagy boldogságot okozva azzal a csapatot szép számban elkísérő szurkolóinak. 

A harmadik helyet a VSV Unihockey szerezte meg, miután 8-7-re győzött a Polanska ellen. 

A komáromiak a nemzetközi ligában egyszer bronzérmet érdemeltek ki, legutóbb a negyedik helyen végeztek, így a mostani ezüstérem előrelépésnek számít.

A SZPK most már a magyar bajnokság, illetve a Magyar Kupa küzdelmeire összpontosít. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában