Floorball

2023.03.05. 11:02

Kishíján felrobbant a csarnok, hatalmas bravúrt érhetnek el este a komáromiak (fotók)

Az SZPK DESEF férfi csapata a 3 Nations Floorball League bajnokság négyes döntőjében 8-5-re legyőzte a szlovén Polanska Banda gárdáját, így a komáromiak vasárnap 16 órától az aranyéremért. Ellenfelük a szintén szlovén Škofja Loka lesz.

K. L.

Szuri Zoltán, az SZPK kapusa üti el a labdát a szombati Polanska Banda elleni mérkőzésen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az SZPK DESEF egyedüli magyar csapatként jutott a 3 Nations Floorball League döntőjébe. Az idei kiírásban nyolc osztrák, szlovén és magyar gárda harcolt azért, hogy a legjobb négy között játszhasson a dobogós helyek egyikéért. A küzdelmeknek ezúttal a Duna-parti város a házigazdája.

Szombaton az első mérkőzésen az alapszakasz első helyezettje, a tízszeres osztrák bajnok, villach-i VSV Unihockey 9-4-es vereséget szenvedett a szintén szlovén, negyedik helyen végzett, FBK Insport Škofja Loka legénységétől. Az eredmény nem számít nagy meglepetésnek, ugyanis a Škofja Loka nyerte egy évvel ezelőtt a bajnoki címet.

A nap második összecsapására aztán megteltek a lelátók, és kishíján felrobbant a csarnok, amikor a csapatok a küzdőtérre vonultak. A jegyzőkönyv szerint 337 néző figyelte a Szent Imre-iskola Bajcsy-Zsilinszky utcai csarnokában azt, hogy a komáromiak miként győzik le a Polanska Banda csapatát. A házigazdák mindhárom harmadban egy-egy góllal jobbak voltak, 8-5-re nyertek, és léptek a vasárnapi döntőbe.

A finálé két résztvevője az idei kiírás alapszakaszában mindkétszer nagy csatát vívott egymással. A Szent Imrében rendezett mérkőzésen az utolsó harmadban nagyot fordítva nyert a hazai csapat, míg a Szlovéniában rendezett összecsapáson úgy diadalmaskodtak 7-6-ra a vendéglátók, hogy a komáromiak már 6-2 is vezettek.

A bronzmérkőzés (Unihockey–Polanska) 13 órakor kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában