Szavazás

2023.02.08. 19:49

Ki legyen 2022 női sportolója? Itt a lista, kire szavazhattok!

Szavazzatok az Év női sportolójára!

K. A.

Komárom-Esztergom vármegye bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. A 24 Óra és a Kemma.hu az ő teljesítményük elismerésére meghirdeti az Év sportolója 2022 szavazást. A voksolás során Olvasóink négy kategóriában dönthetnek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Íme, a női jelöltek.

Év sportolója női Bajos Gitta
Bajos Gitta
Forrás: Facebook/KVSE

Bajos Gitta

A Komárom VSE (az idei évtől pedig az Erődök Városa Sportlövő Egyesület) kiválósága tavaly kiemelkedő eredményeket ért el nemzetközi szinten. A hazai sikerek mellett a junior Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is győzött, vegyespárosban pedig a második helyen végzett. Rendszeres résztvevője a felnőtt világkupa-versenyeknek, legjobb egyéni eredménye idén egy ötödik helyezés volt.

Év sportolója női Chukwu Hannah
Chukwu Hannah
Forrás: beküldött

Chukwu Hannah

A Tatabányai Squashberek SE fallabdázója kiváló évet tudhat maga mögött: 2022-ben magyar bajnok lett, a junior Európa-bajnokságon a második, a felnőttek kontinensviadalán pedig a kilencedik helyen végzett. Első helyen áll az országos ranglistán, a hazai szövetség pedig negyedszer választotta az év női fallabdázójának.

Év sportolója női Kun Anna
Kun Anna
Forrás: beküldött

Kun Anna

Az OMS-Tata párbajtőrözője immár rendszeres és sikeres résztvevője a legrangosabb nemzetközi versenyeknek is. Számos dobogós helyezése mellett tavaly egyéniben (betegen versenyezve) 10. lett a világbajnokságon, míg egyéniben és (a Tatabányai SC vívóival együtt) csapatban is országos bajnoki címet szerzett.

Év sportolója női Lesti Diana
Lesti Diana
Forrás: TSC Geotech

Lesti Diana

A Tatabányai SC-Geotech távolugrója mindössze egy cm-rel maradt le az országos bajnoki címről, emellett a nemzetközi versenyeken is kiemelkedően teljesített: Karlstadban az első helyen végzett, Düsseldorfban csak az olimpiai bajnok előzte meg, míg Berlinben negyedik lett.

Év sportolója női Szalai Lili
Szalai Lili
Forrás: beküldött

Szalai Lili

Az Oroszlányiak VSK súlyemelője a 71 kg-os kategóriában egyértelműen hazánk legjobbja a női mezőnyben. Idén többek között országos bajnoki címet szerzett korcsoportjában, a juniorok között, majd a Tatabányán rendezett felnőtt ob-t is megnyerte. Lökésben és összetettben is ő tartja az országos csúcsot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában