Visszatekintő

2022.12.28. 17:00

Áprilisban is volt sportsiker: a tatabányai fallabdázó Eb-ezüstje

2023-hoz végéhez közeledve felidézzük, melyek voltak a legfontosabb sporthírek 2022-ben. A sikert sikerre halmozó fiatal fallabdázó, Chukwu Hannah áprilisban is robbantott, mikor Hollandiából az U19-es Eb-ről ezüsttel tért haza.

H.I.

Forrás: beküldött

Három magyar fallabdázónak szoríthattunk áprilisban az Eindhovenben rendezett egyéni U19-es Európa-bajnokságon, közülük a legjobban a 18 éves Chukwu Hannah szerepelt, aki csupán a döntőben talált legyőzőre, így ezüstérem lett a jutalma. A tatabányai Squashberek SE-ben Farkas János által edzett kiválóság az ezüst miatt sem kesereghetett: messze ez volt a legjobb eredmény, amit magyar női versenyző elért az Eb-k történetében. 

− A minimum elvárásom az volt, hogy döntőt játsszak, ezért mindegyik meccsemet túlstresszeltem – mondta akkor az ezüstérmes. – Ahogy teltek a napok, egyre jobban játszottam, bár ez a döntőben már nem annyira látszott. Szinte az összes meccsem 3:1 lett, ezért a végén már éreztem a fáradtságot a lábaimban, és a döntő nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem. Most azt kellene mondanom, hogy az ezüst­éremmel sem vagyok csalódott, és az is jól hangzik, hogy nem ért még el ilyen sikert magyar lány, viszont bennem van, hogy sokkal jobban is játszhattam volna az aranymeccsen. Az elmúlt három évben, főként a járványhelyzet miatt nem volt lehetőségem Eb-n elindulni, így annak örülök, hogy most itt lehettem, és elértem a pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában