Kézilabda

2022.07.30. 10:46

Kiderült, melyik európai topcsapathoz igazolt a Tatabánya volt irányítója, Juhász Ádám

A csapatot 10 évig szolgáló egykori Juhász Ádám Portugáliába, a Benficához igazolt.

Kun Attila

Juhász Ádám

Forrás: slbenfica.pt

Mint megírtuk, Juhász Ádám a 2021-2022-es szezon végén távozott a Grundfos Tatabánya KC kötelékéből. Már távozásakor sajtónyilvános volt a hír, hogy európai topcsapatot fog erősíteni. A hírt most megerősítették.

A Tatabánya egykori és a kézilabda-válogatott mostani irányítója az Európa-liga-címvédő Benficánál folytatja pályafutását a következő szezonban. 

A Tatabányát 2012 és 2022 között erősítő Juhász új klubjánál együtt dolgozhat a kézilabda-vb-re is kijutott magyar válogatottat is irányító és a Chema Rodríguezzel, aki a következő idény végéig még a csapat vezetőedzője marad. Az irányító egy évre szóló szerződést írt alá a Benficánál.

– Hatalmas lehetőség számomra, hogy a Benficában játszhatok. Nemcsak amiatt, mert Magyarországról ismerem Chemát, hanem mert Európa egyik legnagyobb klubjához jöhettem. Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Minden meccset meg szeretnék nyerni, ez a legfőbb célom a kezdődő idényre. Meglátjuk, mi lesz, de a Benfica elég erős csapat ahhoz, hogy minden elérhető címért harcba szálljon – nyilatkozta új klubja honlapjának Juhász.

A Benfica Facebook-oldalán levő poszthoz több magyar, köztük tatabányai szurkoló is kommentelt. A teljesség igénye nélkül néhány jókívánság:

A BÁNYÁSZ -nál te voltál a kedvenc játékosom. Azt kívánom, hogy a Benfikánál sokak kedvence legyél. Eredményes, sérülésmentes szezont kívánok... Hajrá!

Gratulálok, Ádi! Sok sikert kívánok, nagyon fogsz hiányozni!

Óriási!!! Gratulálok ! 

Hajrá Adam

Tíz év a Bányásznál -Juhász Ádám 2012-ben igazolt Tatabányára és habár először az ifjúsági csapatban kapott szerepet, rögtön az első idényben bemutatkozott a felnőttek között, méghozzá február 9-én az FTC-PLER ellen, első góljait pedig a Csurgó ellen szerezte egy hónappal később a kupában. A Tigrisekkel  hat alkalommal lett bronzérmes a bajnokságban, valamint kétszer a Magyar Kupában is. Emellett 2014-ben az Európa Bajnokságon ezüstérmes lett az U18-as válogatottal, ahol őt választották meg a torna MVP-jének, avagy legértékesebb játékosának. Ádám az európai kupaporondon 52 alkalommal képviselte a tatabányai színeket, míg a bajnokságban 225 mérkőzésen lépett pályára, a címeres mezt pedig 48-szor ölthette magára. Az irányító tíz éven játszott Tatabányán, ahogy ő is fogalmazott, szinte itt nőtt fel, itt szerepelt első profi mérkőzésein és felnőttjátékosként eddig csak a Bányász színeiben játszott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában