Újszülött

2024.05.09. 17:00

Fotón a mentőautóban született Emma

Már nem értek be időben a kórházba. A kis Emma a mentőautóban jött a világra.

Kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy kisbaba a mentőautóban született meg. 

A mentők már nem értek be időben a kórházba. A kis Emma a mentőautóban született meg.
A kis Emma a mentőautóban született meg szerdán
Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Mint írták: szerdán kezdődtek fájásai egy 35 év körüli, 38 hetes kismamának Komárom-Esztergom vármegyében. Bajtársaik perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a kismamát, majd el is indultak a kórház felé, út közben azonban az események felgyorsultak.

A mentőautóban született

– A mentő rögtön félreállt és bajtársaink felkészültek a szülés levezetésére. Egy arra közlekedő másik mentőegység figyelmes lett a történtekre és a mentésirányítással egyeztetve csatlakoztak az esetkocsihoz, majd közösen folytatták az ellátást. Az édesanya az életmentők segítségével mindössze néhány perc alatt világra hozta a kis Emmát, aki rögtön fel is sírt. A kislányt és büszke anyukáját végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk – írták posztjukban. 

Nem ritka, hogy egy baba úgy dönt, hogy nem várja meg, hogy a kórházba érjenek. Ahogyan arról nemrég a Kemma.hu is beszámolt, különlegesre sikeredett annak a kisbéri kismamának a szülése, akinek második gyermekét az út szélén hozta világra. A szülést levezető tatabányai mentősök számára ez volt az első alkalom, hogy új életet segítettek a világra. Hanna és édesanyja is egészségesen érkezett meg a kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában