Egészséges baba

2024.02.19. 18:27

Életük első szülését vezették le az út szélén a tatabányai mentősök

Különlegesre sikeredett annak a kisbéri kismamának a szülése, akinek második gyermekét az út szélén hozta világra. A szülést levezető tatabányai mentősök számára ez volt az első alkalom, hogy új életet segítettek a világra. Hanna és édesanyja is egészségesen érkezett meg a kórházba.

Kemma.hu

Az első szülés nem csak egy kismama számára lehet emlékezetes, hanem bizony a mentősök számára is. Február 18-án vasárnap a tatabányai mentősök sem gondolták, hogy bizony életük első szülését kell levezetniük, amikor Kisbérre riasztották őket. 

A tatabányai mentősök nagy pillanata volt Hanna megszületése
A tatabányai mentősök nagy pillanata volt Hanna megszületése
Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Történt ugyanis, hogy Kisbérre egy 39 hetes kismamához kértek segítséget, számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Beindultak este a fájások, így a legközelebbi egységet gyorsan a helyszínre vezényelte a mentésirányító. Vizsgálat után el is indultak a kismamával a kórházba, azonban út közben hirtelen felgyorsultak az események, így biztossá vált, hogy a baba nem vár a megérkezésével a kórházig.

A tatabányai mentősök nagy pillanata is volt ez 

Azonnal félreálltak a mentőautóval és felkészültek a szülés levezetésére. Nem csak az adta a szülés különlegességét, hogy út közben kellett a csöppséget világra hoznia édesanyjának, hanem az is, hogy az egység mindkét tagjának ez volt az első szülés, amit levezettek. Csupán pár percet kellett várni a világ legcsodálatosabb hangjára. A mentősök pontos, szakszerű segítségével a fiatal édesanya világra hozta második gyermekét, Hannát. A gyönyörű csöppség azonnal fel is sírt. 

Pillanatok alatt újabb egység érkezett a helyszínre, majd megvizsgálták Hannát és anyukáját, végül stabil állapotban és egészségben szállították őket a kórházba

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában