Kézilabda

2022.04.16. 21:01

Örömünnep a tatabányai csarnokban: kijutott a vb-re a válogatott (fotók)

Ott lesz a 2023-as svéd, lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, miután a kinti egygólos győzelem után hazai pályán magabiztosan nyert 31–22-re Izrael ellen.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Mint írtuk, a nehéz és nyögvenyelő csütörtöki győzelem után Tatabányán állt pályára április 16-án szombaton a magyar férfi kézilabda-válogatott Izrael csapata ellen. Míg Tel-Avivban a védekezés és az egy-egy elleni küzdelmek nem igazán mentek, addig a szombati visszavágón magabiztosabban szerepelt a magyar csapat.

Chema Rodríguez, szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte a védekezés fejlődését.

–Indulásból gólokat tudtunk lőni, könnyű találatokkal növelni tudtuk a különbséget. Örülök, hogy kijutottunk a vb-re és annak is, hogy ilyen nagyszerű szurkolók támogattak minket – tette hozzá.

Székely Márton, a csapat kapusa szerint bár görcsösen kezdtek, de ezt elég hamar le tudták vetkőzni. Mint kiemelte: főleg a második félidőben tartották azokat az elsősorban védekezési taktikai elemeket, hogy zárjanak jobban össze, ne engedjék a gyors lábú izraeli játékosokat be-betörögetni.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 31–22 (15–13)
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok. 4500 néző. V: Jovic, Arnautovic (bosnyákok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában