Vb-selejtező

2022.04.16. 07:58

Tatabányán sorozná gólokkal az izraeli kéziseket a magyar kéziválogatott

A szombati vb-selejtező visszavágóján a párharc győztese kijut a január 12-29. között sorra kerülő svéd, lengyel közös rendezésű vb-re.

F. M.

Győri Mátyás, a kéziválogatott tatabányai játékosa

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott

Tatabányai játékosokkal a keretben újabb mérkőzésre érkezik a komárom-esztergomi megyeszékhelyre a magyar férfi kézilabda-válogatott. A csapat a vb-selejtező újabb fordulóját játssza április 16-án szombaton 17:30-kor a tatabányai multifunkciós csarnokban. A válogatott az izraeliek elleni csütörtöki fordulón 33-32-re nyert az ellenfél vendégeként Tel-Avivban, a szombati visszavágónak pedig hatalmas tétje van, hiszen a győztes mehet a 2023 januári világbajnokságra.

Az izraeli csapat két évtizeddel ezelőtt vett részt először és eddig utoljára világversenyen, írja a nemzetisport.hu. A svédországi kontinenstornát 0 ponttal, –15-ös gólkülönbséggel a 14. helyen fejezte be, ám még így is olyan gárdákat sikerült megelőznie összesítésben, mint Lengyelország és Horvátország. A csapat nemcsak kapusposzton erősek, hanem gyorsak, jól egy-egyeznek, az irányítójuk és a beállójuk között pedig rendkívül jó a kapcsolat.

Mint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez a szombati mérkőzés előtt elmondta, nehéz meccset játszottak csütörtökön Izraelben, mert a csapat védekezése nem a legjobb. 

– Főleg az egy-egy elleni szituációkban kell javulnunk. Ezen dolgozunk most is és remélem, hogy szombaton jobb lesz a védelmünk. Ebből kifolyólag sok gyors gólt tudunk szerezni – tette hozzá Chema Rodríguez.

Győri Mátyás, a válogatott tatabányai játékosa is megszólalt a kéziválogatott Facebook-oldalán posztolt videóban.

– Azt gondolom, hogy a kinti meccsen semmi sem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. Kivéve az eredményt. Nem éreztük az Izrael támadójátékát, de felkészültünk rájuk és nagyon várjuk a szombati meccset. Ahol nem lehet más, csak a győzelem – emelte ki Győri Mátyás.

Bodó Richárd, a csapat balátlövője szerint a védekezési kapusteljesítmény nem volt jó Izraelben, vagy közel 50 percig nem működött, amit megbeszéltek a csütörtöki fordulóra.

– Úgy gondolom, hogy hazai pályán sokkal jobban fogunk tudni játszani, főleg, hogy friss az élmény az Izrael ellen. És tudjuk, mire kell készülnünk – mondta.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
IZRAEL–MAGYARORSZÁG
Tatabánya, 17:30
(Tv: M4 Sport)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (HC PPD Zagreb – Horvátország)
Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC VSE), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában