Kézilabda

2022.06.09. 14:04

"Remélem, csak a jóra fognak emlékezni..." - tíz év után távozik Juhász Ádám a Tatabányától

A tatabányai irányító egy európai topcsapatnál folytatja tovább pályafutását.

Kemma.hu

Forrás: tatabanyahandball.com

Juhász Ádám, a Grundfos Tatabánya KC irányítója 10 év után távozik a csapattól. A hírt a klub jelentette be weboldalán. 2012-ben igazolt Tatabányára és habár először az ifjúsági csapatban kapott szerepet, rögtön az első idényben bemutatkozott a felnőttek között, méghozzá február 9-én az FTC-PLER ellen, első góljait pedig a Csurgó ellen szerezte egy hónappal később a kupában. A Tigrisekkel  hat alkalommal lett bronzérmes a bajnokságban, valamint kétszer a Magyar Kupában is. Emellett 2014-ben az Európa Bajnokságon ezüstérmes lett az U18-as válogatottal, ahol őt választották meg a torna MVP-jének, avagy legértékesebb játékosának. Ádám az európai kupaporondon 52 alkalommal képviselte a tatabányai színeket, míg a bajnokságban 225 mérkőzésen lépett pályára, a címeres mezt pedig 48-szor ölthette magára. 

Juhász Ádám 1
Forrás: tatabanyahandball.com

Az irányító tíz éven játszott Tatabányán, ahogy ő is fogalmazott, szinte itt nőtt fel, itt szerepelt első profi mérkőzésein és felnőttjátékosként eddig csak a Bányász színeiben játszott. Most azonban eljött az idő a váltásra, ugyanis Juhász egy európai topcsapatnál folytatja. Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. A frissen megválasztott szezon legjobbja, a csapatkapitány igazol el, azonban egy nagy lehetőség előtt áll, hiszen külföldi tapasztalatait a válogatottnál is kamatoztathatja.

Juhász Ádám 2
Forrás: tatabanyahandball.com

Amikor Tatabányára került Debrecenből, még nem gondolta volna, hogy fél évvel később már a felnőttek közt fog játszani. Szép emlékeket visz magával Tatabányáról, hiszen elmondása szerint a kézilabdában minden elsőt itt kapott: az első meccsek és az első gólok a felnőtt csapatban, az első mez, melyen neve is szerepelt már és innen lett először válogatott. De a kedves emlékek közé sorolta a Szeged, a Veszprém vagy Bundesliga élcsapatok elleni győzelmeket, illetve feledhetetlen volt számára, mikor a szurkolók köszöntötték a kisfiát. 

Juhász Ádám 3
Forrás: tatabanyahandball.com

Remélem csak a jóra fognak emlékezni. A szurkolók biztosan kicsit sajátjuknak tekintenek majd, végül is előttük nőttem fel. Csapattársaim pedig remélem a legtöbben barátjukként emlékeznek majd rám. Nehéz elbúcsúzni ennyi idő után. Az angolok azt mondanák goodbye, de én inkább azt mondom, auf wiedersehen! Addig is hajrá, Bányász!

búcsúzott Tatabányától Juhász Ádám. 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában