Labdarúgás

2022.04.07. 14:28

Az utolsó pillanatban bukott a Dorog, emberhátrányban nyert a Tatabánya

Szerdán az NB II. hétközi fordulójában a Dorog hajszállal maradt le a pontszerzésről a Diósgyőr ellen, míg az NB III-ban a Tatabánya megnyerte a vasárnapról elhalasztott meccsét a Nagykanizsával szemben.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Azt túlzás lenne állítani, hogy jó formában várták a csapatok a mérkőzést, hiszen a házigazda Dorog három-, a Diósgyőr pedig ötgólos vereséget szenvedett vasárnap, ráadásul előbbi az előző három bajnokiját egyaránt elbukta, míg utóbbi az utolsó négy meccsén mindössze három pontot szerzett. 
Az első negyedórában a második helyen álló és az élvonalba jutásért küzdő vendégcsapat játszott mezőnyfölényben, majd a házigazda is magára talált és szép támadásokat vezetve okozott kellemetlen pillanatokat a DVTK-nak. A dorogi fellángolás után újra Kondás Elemér csapata vette át a kezdeményezést, miközben helyzet akadt mindkét oldalon. Ha nem is volt kimagasló a színvonal, de az iramra nem lehetett panasz, emellett a szép számmal jelenlévő szurkolók is jó hangulatot teremtettek a stadionban. 

A második félidőben a Diósgyőr azonnal nekirontott ellenfelének, komoly fölénybe került a vendégcsapat. Bár úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, mikor szereznek gólt a miskolciak, a szervezetten védekező Dorog minden próbálkozásukat hatástalanította. A Diósgyőr egyértelműen a győztes gólra hajtott, míg a teljesen beszoruló, már szinte a félpályán is átjutni képtelen Dorog pedig foggal-körömmel őrizte a döntetlent. Sokáig sikerrel, a vendégek ugyanis a hatalmas mezőnyfölényük ellenére nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni. Már-már úgy tűnt, hogy a dorogiak terve valósul meg, amikor közvetlenül a lefújás előtt egy kapu előtti kavarodást követően Könyves Norbert lőtt a jobb alsóba. A gólt követően elszabadultak az indulatok a kispadoknál, a két vezetőedző majdnem ölre ment egymással, végül az öltözőben tisztázták a nézeteltérést. A Dorog vereségével a 14. helyre esett vissza. 

Fenyvesi László: – Két húsz év alatti, saját nevelésű, helyi játékossal a pályán is megszorongattuk a Diósgyőrt, de az utolsó percben egy nyilvánvaló kezezést követően elveszítettük a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatom hozzáállására. 
Kondás Elemér: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk, de nagyon meg kellett küzdenünk érte.

Labdarúgás, NB II., 31. forduló 
DOROGI FC–DIÓSGYŐRI VTK 
0-1 (0-1) 
Dorog, 700 néző, vezette: Dolnegó B. (Rózsa D., Szabó D.). 
DOROG: Tulipán – Nyíri, Dlusztus, Izing, Papp M. – Keresztes (Berkó, 56.) – Rácz (Nagyházi, 76.), Szerencsi, Barna (Pohner, 66.), Szedlár (Vígh, 76.) – Girsik (Oldal, 56.). Vezetőedző: Fenyvesi László. 
DIÓSGYŐR: Póser – Szatmári, Karan, Bárdos – Polgár, Jurek (Kocsis, 74.), Lucas, Oláh (Bertus, 74.), Bokros (Hornyák, 85.) – Eppel (Horváth Z., a szünetben), Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér. 
Gólszerző: Könyves (94.).

Hatpontos meccs várt a Tatabányára szerdán, hiszen a Nagykanizsa azonos pontszámmal, több győzelmének köszönhetően állt előtte a tabellán. 
Az évszakok gyors váltakozása (téli hóesés vasárnap, nyári meleg szerdán) talán a kanizsaiakat zavarta meg jobban, bár az első játékrészben kiegyenlített mezőnymunka folyt a pályán. A szünet után az éppen Nagykanizsáról igazolt Szegleti Gergely a tizenhatoson kívülről lőtt el egy labdát, ami utat talált Borsi kapujába. Egy perccel később újra a sípjába fújt a játékvezető, ám ennek aligha örültek a hazai szurkolók, hiszen ez Székely Ervin kiállítását jelentette. Azonban fél órát emberhátrányban játsz­va is megőrizte előnyét a Tatabánya, amivel feljött a hetedik helyre. 

NB III., Nyugati csoport, a 28. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 
Tatabányai SC–FC Nagykanizsa 1-0 (0-0) 
Tatabánya, vezette: Gál P. (Deme R., Vad A.). 
Tatabánya: Kunsági – Klausz, Kovács I., Krupánszki (Hoszpodár, 9.), Székely – Szegleti, Soltész, Letenyei, Katona – Gyürki (Farkas Z., 61.), Árvai (Kovács D. Sz., 93.). Vezetőedző: Bekő Balázs. 
Nagykanizsa: Borsi – Kovalovszki, Pál, Török, Kovács (Kollár, 67.), Szabó, Lőrincz (Péntek, 67.), Varga (Simon, 46.), János, Major, Kószás. Vezetőedző: Gombos Zsolt. 
Gólszerző: Szegleti (60.). 
Kiállítva: Székely (61., Tatabánya).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában