szorítóban

2021.11.28. 09:25

Erdei Zsolt edzi a tatabányai bokszolókat, komoly célja van a klub fiataljaival

Hosszú ideje működik együtt a Tatabányai Sport Club ökölvívó-szakosztálya a Madárfészek Akadémiával. Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívónk fővárosi iskolája számos tehetséget nevel, és egyértelmű célja, hogy a vidéki bázisokat, köztük a tatabányait is megerősítve a jövő olimpikonjait adja a magyar sportnak. A Tatabányai Sport Club öklözői kiemelkedően teljesítenek, hiszen elég felidézni az elmúlt néhány hónap eredményeit: Oláh Levente junior-Eb-győzelmét és Deli Gergő serdülő-Eb-bronzérmét.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

– A kiemelkedő sikereknek köszönhetően megnőtt az érdeklődés és a létszám a teremben, ahol igyekszünk a legjobb körülményeket biztosítani a fiatalok számára. Hamarosan megérkeznek az új erőfejlesztő gépeink, és a szaunát is kicseréljük a teremben, így ideális körülmények között edzhetnek a gyerekek. Külön öröm számunkra, hogy Erdei Zsolt barátunk elvállalta, heti egy-egy alkalommal, szerdánként edzést tart a fiataloknak – mondta el Nagy Csaba, a TSC szakosztályvezetője.

Kardos József, a szakosztály edzője ugyancsak fontosnak tartja, hogy a fiatal ökölvívók előtt legyen perspektíva. – Amikor mi fiatalok voltunk, számos példaképet láthattunk a ringben, és azért dolgozunk, hogy ez most is így legyen, a gyerekek példaképekkel edzhessenek, illetve ezáltal ők is komoly sikereket érhessenek el – mondta Kardos „Dudu”, aki kiemelte: – Egyre szebb eredményeket érnek el a versenyzőink, és ezt a klub vezetése is látja és meghálálja. Köszönettel tartozunk Sámuel Botond elnök úrnak, aki minden szavunkat meghallja. Jelenleg is egy komoly fejlesztés zajlik a teremben, ahová nagy szeretettel és tisztelettel fogadjuk Erdei „Madár” Zsolti barátunkat.

Erdei Zsolt, az 1997-es budapesti világbajnokság győztese, a sydney-i olimpia bronzérmese, többszörös profi Európa- és világbajnok szívesen vesz részt a fiatal sportolók oktatásában. Madár régóta neveli és figyeli a fiatal és tehetséges ökölvívókat, akik elképzelései szerint az ő hajdani sikerei nyomába érhetnek.

– A kölcsönös tapasztalatszerzés is motivált, hogy létrejöjjön ez a kapcsolat, hiszen így, hogy szerdánként találkozunk az edzéseken, fel lehet térképezni, kik a tehetséges ökölvívók Tatabányán – fogalmazott Erdei Zsolt. – A tehetséges versenyzőkkel a budapesti akadémiánkon is tudunk foglalkozni, így sokkal többet edzhetnek, gyakorolhatnak. Az akadémia lényege, hogy biztosítsa a sikeres sportolás feltételeit a fiatalok számára. Aki elmúlt tizennégy éves, be tudjuk iskolázni, és heti tíz edzést tudunk biztosítani a számára – fogalmazott Madár.

– Akinek álmai vannak, és később világbajnokságokon, olimpiákon szeretne indulni, annak elengedhetetlen, hogy sokat eddzen, hiszen heti négy-öt tréning nem elég a későbbi sikerekhez. A cél az, hogy minél több tatabányai srác vagy leányzó kerüljön oda, hogy nemzetközi szinten is eredményes legyen. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha van megfelelő utánpótlásbázisunk. Jelenleg az ökölvívás nincs a legjobb helyzetben Magyarországon, az elmúlt húsz évben nem volt olimpiai érmesünk, és ezen változtatnunk kell. Mivel én rengeteget kaptam ettől a sportágtól, úgy érzem, hogy sokat vissza is kell adnom.

Madár természetesen kitért a közelmúlt tatabányai sikereire is.

– A tatabányai srácok közül Oláh Levente kiemelkedő képességű ökölvívó. Szükség lenne az akadémiai támogatására, hogy a legjobb körülmények között tudjon felkészülni a versenyekre. Heti két alkalommal feljárhat hozzánk kesztyűzni. Ez a lehetőség egyébként az igazán tehetséges fiatalok számára adott, mégpedig úgy, hogy a versenyzők továbbra is a Tatabányai SC színeiben szerepelhetnek. Bízom abban, hogy a most megkezdett programunknak négy-öt év múlva a nemzetközi versenyeken is érzékelhető, komoly eredményei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában