Kemma.hu videó

2023.06.25. 05:58

Reneszánsz táncshow-val indult az idei Múzeumok Éjszakája Esztergomban +videó

A kellemes, esőmentes idő is bizonyára rájátszott, hogy az idei Múzeumok Éjszakája programjaira nagy volt az érdeklődés Esztergomban, de persze maguk a gyűjteményes intézmények szerteágazó és rendkívül akciódús, színes kínálata volt az igazi vonzerő június 24-én.

P. O. Z.

A Keresztény Múzeumban reneszánsz tánchshow-val indult az este, hogy aztán reneszánsz frizura workshop, majd Goldoni A hazug című színielőadása induljon az Átjátszók alakításában. A Kaleidoszkóp Házban Mesék Éjszakáját tartottak kicsiknek és még kisebbeknek, a Duna Múzemban pedig a Richter Gedeon Zrt. „vegyipari revüjét” nézték nagyon sokan. 

Vegyipari revü a Duna Múzeumnál
Vegyipari revü a Duna Múzeumnál
Fotó: P.O.Z. / Forrás: 24 Óra

A megyei levéltárban egy kisebbfajta könyvvásár mellett a 70-es, 80-as évek – ma már retronak hívott – játékaival foglalkozhattak a családok. Az est folyamán a Babits Emlékházban a Meseautó című filmet vetítették, a Vármúzeumban a Szent Korona hiteles másolatához közel kézműves foglalkozáson lehetett saját koronát készíteni, illetve csillagles, királytörténeti előadás és éjszakai tárlatvezetés volt a program. A Bazilikában az előző nap bemutatott óriásmakettet csodálhatták meg a látogatók, a Pázmány egyetemen a híres Palacsintás király című mesét élvezhették a gyerekek, sőt volt palacsinta is. 

A Múzeumok Éjszakájához csatlakozott a szemközti település, Párkány is, ahol többek között a városi múzeumban kurtaszoknyás népviselet tárlat, Kisgombos játszóház és Fuyu Yeh tajvani textilművész kiállítása várta a publikumot. A kisvonat a Mária Valéria-hídon át ide is elvitte a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában