Elismerések

2023.04.27. 11:30

A filmtörténelmet író Mokos Attila is csillagot kapott Észak-Komáromban (fotók, videó)

Újabb csillagot avattak az észak-komáromi Tatra mozi előtt: Ivan Reitman világhírű rendezőt és Kaszás Attila színművészt a Jókai Színház művésze, Mokos Attila követte a sorban.

Körtvélyfáy Dina

Mokos Attilát - elmondása szerint - zavarba hozta az elismerés

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Keszegh Béla polgármester arról beszélt, ez a harmadik csillag jól mutatja, milyen művészeti tevékenység folyik ebben a városban, amelyre nem csupán ők büszkék, hanem a következő generáció is az lehet majd. Felidézte, a csillagok története három évvel ezelőtt indult, az észak-komáromi származású Ivan Reitman rendező csillagával, akinek nevéhez számos külföldi kasszasiker köthető, például a Szellemirtók. Ezt követte a tragikusan fiatalon elhunyt Kaszás Attila csillaga, majd Mokos Attila közelmúltban kapott három szakmai elismerése után nem volt kérdés, hogy ki legyen a következő a sorban.

A Komáromi Jókai Színház színművésze ugyanis Pozsonyban, a 12. Nap a hálóban (Slnko v sieti) filmes díjátadón, amelyet a szlovák Oscar-gálának is neveznek, két elismerést is átvehetett. A Fehér lovon fekete című filmben, amelyet Rastislav Boroš rendezett, a legjobb férfi mellékszereplőnek, valamint A Piargy című filmben legjobb férfi főszereplőnek járó díjat érdemelte ki. Ezzel filmtörténelmet is írt, mert a díj történetében sosem fordult elő olyan, hogy valaki egyszerre nyerje meg ezt a két elismerést. Ezt megelőzően, március 15-én a magyar államtól kapta meg a Jászai Mari-díjat.

Keszegh Béla hozzátette, a jövőben jelöltek közül lehet majd kiválasztani, ki kapja a következő csillagot, illetve elhatározták, hogy a moziban található széksorokat is a csillagokon szereplőkről nevezik majd el.

Ezt követően Kiss Szilvia színész méltatta Mokos Attilát, felidézve karrierje legfontosabb állomásait, majd Prikler Mátyás rendező is szólt pár szót a közönséghez. Ezek után leleplezték a harmadik csillagot, Mokos Attila pedig arról beszélt, zavarba ejti ez az elismerés, és abban bízik, sok közös élményük lesz még a jelenlévőkkel. Később a Tatra moziban az önkormányzat jóvoltából ingyenesen lehetett megtekinteni Hatalom című filmet, amelyben ugyancsak az egyik főszerepet kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában