Elismerés

2023.03.17. 00:02

Állami kitüntetést kapott az észak-komáromi színház két színésze

Állami kitüntetést kapott a Komáromi Jókai Színház két színművésze, Dráfi Mátyás és Mokos Attila.

Kemma.hu

Jászai Mari-díjas Dráfi Mátys most Kossuth-díjjal lett gazdagabb. A színművész, rendező, érdemes művész Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, a magyar nyelv és kultúra megőrzését elkötelezetten szolgáló, a felávidéki magyarság művelődését meghatározó művészi munkája, a magyar színházművészet határokon átívelő népszerűsítése terén is példaadó előadói és vezetői tevékenysége elismeréseként.

Mokos Attila színművész, színigazgató Jászai Mari-díjat érdemelt ki. A felvidéki színész tanulmányait szülővárosában, a mai Selye János Gimnáziumban végezte. 1984-től a Magyar Területi Színház kassai Thália Színpadának színésze. 1989–1993 között a Pozsonyi Színművészeti Főiskolán tanult, majd a Komáromi Jókai Színház tagja lett, melynek 1995–2001 között művészeti vezetője, 1996–1997-ben pedig megbízott igazgatója volt. Főiskolásként több rangos nemzetközi színházi fesztiválon szerepelt. Vendégszerepelt Győrben, Nyitrán. Filmekben is játszott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában